Društvo

Sarajevska ulica dobila novi drvored

Duž cele Sarajevske ulice danas su zasađene lipe. Inicijativu su pokrenuli stanovnici ove ulice, a lipe je obezbedilo iu zasadilo JKP Mediana. Prema rečima v.d. direktora ovog preduzeća Dragoslava Pavlovića i u toku iduće godine radiće se na tome da grad bude lepši i zeleniji.

Sarajevska ulica dobila je novi drvored. Na skoro urađenom trotoaru radnici JKP Mediane zasadili su 33 lipe.

“Ulica je rekonstruisana prošle godine i po planu i programu uređenja grada ovde jeste planirano da se zasade lipe. Trotoar je prilično širok tako da će ovaj drvored da oplemeni prostor i praviće i senku i hladovinu”, izjavio je Pavlović.

Niš već ima epitet zelenog grada, a kako Pavlović navodi ‚‚Mediana‚” će se truditi da on bude još lepši i zeleniji u narednoj godini.

“Za narednu godinu je dosta investicija planirano u ozelenjavaju i uređenju parkova. Više parkovskih površina dobiće i nove pop-up sisteme za zalivanje”, dodaje on.

Pavlović objašnjava da će ove nove sisteme dobiti park na Nišavi preko puta Gradske kuće, zatim park ispred Skupštine, kao i na Trgu 14. oktobar, a biće unapređen i sistem zalivanja u Parku Svetog Save.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com