Društvo

ŠANSA: Usavršavanje u Indiji o trošku države

Zamenik gradonačelnika Niša prof. dr Miloš Banđur primio je u Gradskoj kući sa Njenom ekselencijom ambasadorkom Indije u Republici Srbiji Narinder Čauhan. Oni su razmenili iskustva o dosadašnjoj saradnji Srbije i Indiji u oblasti ekonomije i istakli da, uprkos daljini i etničkim razlikama, dva naraoda su jako slična i godinama unazad veže ih iskreno prijateljstvo.

Ambasadorka Indije prilikom posete pozvala je zaposlene Nišlije da se prijave za besplatan program stručnog usavršavanja u Indiji a u organizaciji ove ambasade.

Za ovaj program mogu da apliciraju stalno zaposleni koji imaju radno iskustvo od pet godina, starosti između 25 i 45 godina. Vlada Indije pokriva troškove avio-prevoza, smeštaja, vize kao i ostalih troškova.

Kursevi su organizovani iz različitih oblasti: zdravstvo, turizam, IT sektor, usavršavanje engleski jezik…

Kroz ovaj program usavršavanja od 2008 godine prošlo je 140 profesionalaca iz Srbije, a svake godine obezbeđeno je minimum 25 stipendija Vlade Indije za stručnjake iz Srbije.

Na program stručnog usavršavanja prijavljuje se preko interneta, a više informacija mogu  da se pronađu na sajtu indijske ambasade, kao i na sajtu Ministarstva za evropske integracije. Osim radnog iskustva, potrebna je i falkutetska diploma, potvrda o radnom odnosu i zdravstvenoj sposobnosti.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com