Hronika

Samohrani otac troje dece stupio u štrajk glađu: “Traže da platim alimentaciju, a deca su kod mene”

Bojan Milovanović, samohrani otac troje dece, stupio je danas ispred Gradske kuće u štrajk glađu. Razlog je, kako navodi Milovanović, presuda po kojoj mora da isplati dugovanje za alimentaciju, za preriod u toku kojeg su deca bila fizički kod njega, za šta, ističe, ima i dokaze.

 

 

“Radi se o tome da je doneto rešenje na ime izdržavanja alimentacije. Međutim za taj period, za koji se ja teretim, deca su fizički bila kod mene, to zna Centar za socijalni rad. Nije izvršena konsultacija sa njima, iako je moja advokatica to tražila. Pozvali smo se na Centar za socijalni rad, kao svedoka, ne na komšiju, prijatelja, nego na instituciju. Sa advokaticom smo se žalili na tu presudu, zato što su deca fizički bila kod mene. Vodila su se na papiru kod nje, a sve vreme su bila kod mene. U međuvremenu, promenjena je odluka i deca su pripala meni i sada mi stiže da opet platim sudskom izvršitelju”, kaže Milovanović i dodaje da je žalba odbačena kao neosnovana.

Nakon razvoda, starateljstvo nad decom je pripalo Bojanovoj surpuzi, ali je to promenjeno.

“Kada sam video da deca loše žive, pokrenuo sam postupak da deca pripadnu meni. Zamislite kada sam ja dobio starateljstvo, znate koliko je teško da muškarac dobije starateljstvo. Ja sam dobio starateljstvo za sva tri deteta”, priča Milovanović.

Da bi isplatio alimentaciju, za period dok su deca, kako navodi Bojan, samo na papiru bila kod supruge, on je podigao kredit.

“Imam taj kredit koji sam uzeo zbog tog sudskog izvršitelja, sada ako opet moram da platim, od čega ću da živim, šta će moja deca da jedu? Radim u fabrici za 300 evra. Ja postavljam pitanje, kome to treba da platim? Bivša supruga nije u zemlji, sestra je odjavila sa mesta stanovanja”, poručuje Bojan Milovanović i dodaje “Ja sam isplatio alimentaciju za period dok su deca bila kod nje. Sada je stiglo za period od kada su deca bila kod mene fizički dok nisam zvanično dobio starateljstvo, iako je Centar za socijalno potvrdio da su deca bila kod mene sve vreme i da sam ja brinuo o njima.”

Bojan poručuje da je stupio u štrajk glađu jer drugi izbor nema.

“Želim da se ta odluka poništi ili da dobijem neku jednokrantu pomoć da isplatim, jer novca nemam. Ne tražim ništa za sebe, borim se za decu, jer moja deca neće imati hleba da jedu”, kaže Bojan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Da decu on gkeda i stalno je uparku gde inace i ja cuvam svoju decu. Vec godinama vidjam gospodina sa decim kako ih cuva.

  2. Sta je bre ovo kakva je ovo drzava koje su to sudije u ovu zemlju kao da zure na kafu i ne gledaju zalbu!
    Pa posle imamo ljude koji puknu i uzimaju stvar u svoje ruke,pogotovo sto im dolaze ove hijene-izvrsitellj.na vrata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com