DruštvoHronika

Sahranjen Saša Savić Švaba

Komemoracijom u Svetosavskom domu, porodica, prijatelji, članovi humanitarnog moto-kluba “Noćni vukovi” iz čitavog sveta, odali su poštu  Nišliji Saši Saviću Švabi, iznenada preminulom vođi srpskog ogranka ove organizacije.

Otišao je najbolji među nama, čovek koji verovao u dobročinstvo i čiji je osnovni cilj bio sabornost srpskog naroda, rečeno je na komemoraciji.

Gorostas na motoru, plemenit u duši, takav je bio Saša Savić Švaba, kažu njegovi prijatelji. Bio je veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Foto: S.P.

Uvek je bio tu za svoju braću, drugove, prijatelje, porodicu. Bio je brižan i pogađala ga je svačija muka. Dobričina. Ostaće veliki trag u našim srcima jer ovo je ogroman gubitak za sve”, rekao je Milan Mladenović  Džona član moto-kluba “Noćni vukovi” Niš.

“Neka dela govore o nama” bio je Sašin moto. Jedan je od najmlađih dobrovoljaca  na ratištima bivše Jugoslavije. Borio se i za povratak Krima Rusiji. Zajedno sa noćnim vukovima, delio je pakete deci bez roditeljskog staranja, mališanima na Kosovu i Metohiji, prikupljao priloge za najmlađe obolele od raka.

Foto: S.P.

Sve nas vezuje jedna ista priča, a to je ljubav prema crkvi i pravoslavlju, prema zdravim vrednostima, što nas i razlikuje od drugih klubova. Humanost pre svega. Pre nego što je preminuo Švaba je sam obezbedio pet invalidskih kolica i još neka pomagala koja ćemo na 40 dana od njegove smrti podeliti. To samo govori kakav je čovek bio”, naveo je Džona.

Rečima da najbolji ne idu nikuda, već da večno ostaju sa nama, od Saše se u ime niške eparhije oprostio i otac Nenad, istakavši da je večnost preminulog noćnog vuka, njegovim humanitarnim angažovanjem počela na zemlji.

Foto: S.P.

Saša Savić Švaba, sahranjen je na Vrežinskom groblju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com