DruštvoMoja priča

Rekorder “Milionera” je Nišlija koji ima samo 18 godina (VIDEO)

Iako ima samo 18 godina, Veljko Đurić iz Niša uspeo je da nadmaši sve ostale takmičare u poznatom kvizu „Želite li da postanete milioner“ i postane rekorder po broju tačnih ogovora i osvojenoj sumi u poslednje dve sezone.

U finalnoj epizodi jesenje sezone „Milionera“ Veljko je tačno odgovorio na 12 pitanja i osvojio 640.000 dinara.

Tačno je odgovorio i na 13. pitanje, ali nakon što se opredelio da se zaustavi na prethodnom pitanju pošto nije bio sto posto siguran da će njegov odgovor biti tačan, a „ulog“ je bio preveliki, odnosno morao bi da se „vrati“ na zagarantovanu sumu od 160.000 dinara. Mladi Nišlija, brucoš Fakultet oganizacionih nauka, osvojio je sve simpatije publike, svi su zdušno navijali i priželjkivali da pređe 15 pitanja i osvoji pet miliona dinara.

Oni koji ga poznaju veruju da će mu to sigurno poći za rukom u nekom od narednih „Milionera“, s ozbirom na to kakve je na nagrade koje je osvajao na republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom osnovne i srednje škole. Veljko je počev od petog razreda osnovne škole do završnog razreda gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu osvojio nebrojeno mnogo prvih mesta na takmičenjima iz književnosti, matematike, istorije, biologije, fizike, hemije i ekologije.

Foto: B. Lj.

Ove godine uporedo se nadmetao u književnosti i ekologiji i sa oba takmičenja vratio se kao najbolji u Srbiji, a sa nadmetanja iz ekologije i kao najbolji na Balkanu. Za učešće u „Milioneru“ kaže da je bila njegova dugogodišnja želja, ali da je ovoga leta mogao da se prijavi.

„Dok je trajala školska godina imao sam previše obaveza oko škole, takmičenja i priprema prijemnog ispita. Prijavio sam se tokom leta i maltene da sam bio zaboravio na, kada su me pozvali na snimanje početkom septembra. Učestvovao sam pre toga na brojnim takmičenjima, ali učešće na kvizu je bilo potpuno novo iskustvo za mene“, izjavio je Veljko.

Tremu nije imao dok je čekao da sedne u „vruću stolicu“, ali kada se našao na tom mestu „nije mu bilo svejedno“.

„Najveći pritisak sam osećao tokom prvih pet pitanja. Razmišljao sam samo o tome da ne pogrešim na nečemu banalnom. Kako je vreme odmicalo bio sam sve opušteniji i baš mi se svidelo“, kazao je Veljko i dodao da još nije odlučio kako će potrošiti osvojeni novac.

Veljko, kome su prijatelji dali nadimak „Veljko 100 poena“ jer se sa takmičenja uglavnom vraća sa maksimalnim brojem bodova, rekao je da je kviz zaista bio novo iskustvo tako da će sigurno nastaviti da se takmiči, ali da su mu sada glavna preokupacija studije Menadžmenta i organizacionih nauka na Fakultetu organizacionih nauka.

„Mislim da sam napravio dobar izbor što se fakulteta tiče. Studije na mom smeru na FON-u su multidisciplinarne i omogućavaju mi da kombinujem različita znanja. Podrazumevaju i rad sa ljudima, tako da je posao uvek dinamičan, a to su bili osnovni motivi kada sam se opredeljivao za fakultet. Još mi je sve novo i prilagođavam se, ali mi se sve dopada“, rekao je Veljko.

Otkrivajući tajnu svog uspeha Vejko ističe da se sve postiže dobrom organizacijom vremena, ali sa realnim ambicijama.

„Usredsređen sam na ono što želim da postignem, pa me ne zanima koliko mi za to vremena treba. Međutim, volim da isplaniram dan da imam vremena i da nešto pročitam, pogledam televiziju, bavim se pomalo sportom i izlazim sa društvom“, rekao je mladi Nišlija kome svi predviđaju sjajnu naučnu karijeru.

Osim brojnim nagradama na takmičenjima iz prirodnih i društvenih nauka Veljko se može pohvaliti i svojim dvema knjigama. U saradnji sa poznatim niškim piscem Milošem Petkovićem najpre je napisao „Vilinsku grobnicu“, delo koje predstavlja kombinaciju istorijskog romana i epske fantastike, a potom kriminalistički roman „Krvavi lavirint“.

Za sve što je do sada uradio dobio je i brojna priznanja grada i države. Kada mu je bilo svega 15 godina, dobio je Sretenjsko priznanje.

Kako je to biti među najboljima? Veljko Đurić, koga su novinari prozvali „100 poena“ i Gimnaziju zavšio kao đak generacije i sa 15 nagrada

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Bravo genije, samo tako nastavi. Ima ko ceni tvoj trud i rad a nadam sae da ce se tebi to i isplatiti. Komentara, naravno nema, nisi u Eliti i nisi starleta. Nislije, bar vi ostavite neku pohvalnu rec za sugradjanina ili samo gledate Elitu.

  2. Bravo Veljo,ti si byducnost nase Srbije i trebaju da te cijene i pidsticu za dalje naoredovanje u svim obladtima u kojima si pokazao znanje Zelim ti najvise zdravlja,srece i uspheha u zivoru i radu.Veliki pozdrav iz Doboja.

  3. Svaka cast. Umesto da je ovaj momak na svim naslovnim stranama i na svim televizijama, da sve vrvi od ove vesti, ali ne, jedva pronadjoh ovaj clanak. Divno ga je bilo gledati u Milioneru. Smiren, pametan, zreo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com