Društvo

Radovi u toku! SVE ordinacije RADE nesmetano

Dom zdravlja počeo je sa radom još 1985. godine, od početka nedelje počela je njegova prva velika rekontrukcija. Osim unutrašnjosti biće sređena fasada i zamenjena kompletna stolarija.

Biće urađena kompletna rekonstrukcija sa hidro izolacijom, tako da će biti rešen višegodišnji problem prokišnjavanja. Do sada se kod svih većih padavina dešavalo da nam prokišljavaju neke ordinacije i laboratorije, a sada će biti zaštićeni i aparati i osoblje”, kaže Radovan Mihajlović pomoćnik direktora Doma zdravlja.

Po najavama biće obnovljeno ukupno 85 mokrih čvorova ali će osim unutrašnjosti objekat dobiti i nov spoljni izgled.

“Radovi na rekonstrukciji i adaptaciji trajaće 150 dana. Sve vreme trajanje radova centralnom objektu ustanova će raditi u punom kapacitetu. Verovatno će komoditet pacijenata ali i osoblja biti narušen ali moramo tako”, rekao je Radovan Mihajlović pomoćnik direktora niškog Doma zdravlja.

Poslovi oko adaptacije će biti u velikom delu rađeni noću.

Dom zdravlja će raditi uobičajno, svi radovi koji izazivaju veliku buku i prašinu biće rađeni posle 20 a do 7 sati ujutru. Demontaža keramički pločica će svakako biti rađena u toku noći, kao i isključivanje vode i kanalizacije ”, kaže Mihajlović.

Pacijenti će biti obavešteni i usmeno i pismeno, nijedna od ordinacija neće biti zatvorena, tvrde u Domu zdravlja.

Radove na rekonstrukciji niškog Doma zdravlja obavlja novosadska firma “GAT”, rok za završetak radova je 7. juli,

U Domu zdravlja Niš radi 1.146 radnika, od toga u centralnom objektu preko 800 i u najvećem broju medicinske struke. Ova ustanova ima 12 visokospecijalizovanih službi i više od 140 ordinacija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com