Sport

Radnički overava vizu za Evropu u 53. srpskom “El klasiku”

Kako još uvek nije sigurno ko će u Evropu a ko će morati da se zadovolji samo plasmanom u gornjem delu tabele, odluka će pasti u poslednjem kolu ovogodišnje Superlige. Radnički će odigrati južnjački derbi, popularni “El klasiko” na Čairu, a već je zakazana i proslava još jednog istorijskog uspeha “Reala sa Nišave”.

U poslednjem susretu u okviru srpskog klupskog prvenstva Radnički dočekuje kruševački Napredak (19:00), u meču gde samo pobeda obezbeđuje siguran plasman u evropske kvalifikacije. Meraklije su propustile priliku da već do sada budu “jednom nogom” u Evropi nakon poraza u Subotici, koji je bio posledica neke više sile nametnute od strane naknadno delegiranog sudije.

U klubu nisu želeli da komentarišu ovaj meč već su im misli usmerene isključivo na ono što je pred njima, a to je sutrašnji derbi:

“Radnički u poslednje vreme igra izvanredno, to smo pokazali i u Subotici i znam da nas sutra očekuje teška utakmica ali sam ubeđen u našu pobedu i siguran u svoje momke. Igramo oslabljeni za trojicu standardnih igrača, ali koga nema bez njega se može i mora. Očekujemo dobru igru i sigurnu pobedu koja bi nas odvela u Ligu Evrope. To je naša želja i mislim da Radnički to zaslužuje.” rekao je strateg niške ekipe Dragan Antić.

Na poziciju desnog beka vratiće se Aksentijević, uloga desnog krila biće poverena kapitenu Jovanoviću, dok će u samom špicu napada biti Slaviša Stojanović, iza njega će se naći njegov prezimenjak Caki.

Glavni sudija ovog meča biće Bojan Nikolić.

Stojanović se složio sa šefom i dodao da kroz sutrašnjih 90 minuta treba materijalizovati sve što je učinjeno u dosadašnjem delu sezone.

“Očekuje nas duel sa ekipom koja nas je već dva puta savladala u ovoj sezoni i mi ćemo dati sve od sebe da im to nedozvolimo po treći put. Prema informacijama koje imamo i oni dolaze bez petorice standardnih igrača. Što se nas tiče mi ćemo se potruditi da pobedimo u utakmici, u koju nam je stala cela sezona, tako da izlazimo na teren da uzmemo sva tri boda.” dodao je Slaviša Stojanović.

Ipak, potrebno je da uz pobedu Radničkog niškom klubu na ruku idu i rezultati ostalih rivala, pa bi tako reprizu agonije sa Neškovom FK Mladošću iz Lučana od prošle sezone sprečila pobeda Partizana u Kupu, jer bi na taj način i četvrta ekipa prvenstva mogla da računa na plasman u LE. Radnički će ostati na poziciji broj 4 i u slučaju da sutra ne pobedi ali da Voždovac i Čukarički kiksnu protiv Crvene Zvezde i Vojvodine.

U slučaju da Radnički pobedi, u šta su svi u taboru sigurni, potrebno je da i Partizan u prvenstvu pobedi subotički Spartak, kako bi se Nišlije vratile na treće mesto. Ukoliko ipak Subotičani uzmu barem bod, ili sva tri, ishod će ponovo zavisiti od gore pomenutog rezultata u nacionalnom kupu.

Što se tiče evropske licence bez koje Radnički ne bi mogao da igra međunarodne utakmice, šef kaže da je račun deblokiran i da će u narednih par dana biti rešeni i ostali segmenti.

I pored svih kalkulacija u niškom klubu su poprilično optimistični, pa je tako već u planu zajednička proslava, a prava i zvanična pozivnica za istu biće rezultat sutrašnjeg meča u kojem će im biti potrebna velika podrška navijača. Utakmica počinje u 19 časova. Ulaz na Čair je besplatan!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com