Sport

FSS zahteva strogu kaznu za sudiju koji je oštetio Radnički

Od trenutka kada se začuo poslednji sudijski zvižduk na Gradskom stadionu u Subotici u utakmici između Radničkog i Spartaka, mnogo je polemike usledilo oko dešavanja na terenu, a glavna tema je upravo arbitar koji je, još uvek misterioznim kaznenim udarcem, zapalio čitavu javnost.

Nekima kao predmet podsmeha, nekima kao nerazjašnjena misterija, ali priča o drugom penalu u meču u kojem se odlučivalo ko će (za sada) ostati na trećem mestu koje garantuje Evropu, još uvek je aktuelna.

Javnost je osudila ovaj potez Jagodinca koji je, prema procenama poznavalaca fudbala, uništio derbi utakmicu u Subotici. Na snimku ispod ovog teksta pogledajte kako sudija Srđan Obradović pokazuje na belu tačku nakon najobičnijeg kontakta lopte i noge niškog igrača u kaznenom prostoru:

Mnogima i dalje nije jasno zbog čega se sudija u ovoj situaciji oglasio pištaljkom, ali jedno je sigurno – Radnički je sramno poražen u utakmici u kojoj je bio dominantan u prvom poluvremenu, a drugo odigrao sa igračem manje.

Nakon ovog poteza Obradovića, Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza zatražio je da se sudija drastično kazni i skine sa liste arbitara. 

Klupa Radničkog u neverici kao i čitava javnost. Foto: YouTube screenshot

U iščekivanju konačne odluke fudbaleri se pripremaju za poslednje kolo nakon kojeg će se definitivno znati ko pakuje kofere za Ligu Evrope. Radnički bi pobedom nad kruševačkim Napretkom, uz poraz Subotičana na gostovanju Partizanu, ponovo zauzeo treće mesto i bio siguran putnik u kvalifikacije.

Inače, ovo nije prvi put da sudija Obradović izaziva pažnju javnosti. Ljubitelji fudbala pitaju se zbog čega ovaj čovek i dalje nosi sudijsku uniformu nakon ranijih ispada na meču omladinaca Napretka i Jagodine, zatim poteza zbog kojih je Nenad Milovanović povukao svoj tim sa terena, crvenog kartona koji je rasplakao Nikolu Antića u derbiju između Vojvodine i Crvene zvezde ili 153. “večiti derbi” kada je priznao gol Zvezde nakon što je Ruiz iz gol-auta proigrao Gelora Kangu. 

Možda bi sve ovo bilo bezbolnije po mnoge da je sudio, po prvobitnoj odluci, najbolji domaći sudija sa internacionalnim iskustvom, Milorad Mažić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com