Društvo

Radna akcija na uređenju škole u Berbatovu

Neformalna grupa mladih, Radna akcija Delijski vis, po pozivu Gradske opštine Palilula, ovog vikenda učestvovala je u uređenju školskog dvorišta i betoniranju staza oko osnovne škole u selu Berbatovo. Po rečima direktorke matične škole „Branko Radičević“ u Gabrovcu, Glorije Radojičić, školu u Berbatovu treba zaštititi od daljeg propadanja.

Dobili smo podršku opštine Palilula i gradonačelnika Niša oko rekonstrukcije objekta ali do raspisivanja konkursa odlučili smo da i mi nešto učinimo do kraja ove godine. Obezbedili smo određeni građevinski materijal i zatražili pomoć volontera. Mladi okupljeni u grupi, Radna akcija „Delijski vis“, koji već duže vreme organizuju razne akcije u Delijskom visu, prihvatili su poziv opštine Palilula i priskočili nam u pomoć”, kažu u školi “Branko Radičević”.

Učesnike radne akcije je sa saradnicima obišao i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale. On je istakao da je strateško opredeljenje opštine ravnomerni razvoj naselja.

“Zaležemo se za poboljšanje kvaliteta života stanovnika na seoskom područiju. Da bi to ostvarili ulažemo u infrastrukturu, zdravstvenu zaštitu stanovništva, pomažemo mlade poljoprivrednike”, naglasio je predsednik opštine Palilula.

Iako selo “Bervatovo”, u kojem se nalazi ova škola, nije u našem reonu delovanja osetili smo potrebu da izadjemo u susret i napravimo još jednu akciju.

“Kao što znate deca su naše najveće blago, uživanje u gledanju dečije lepote i sreće, čini da naše srce bude preveliko za telo”, kažu u Udruženju Radna akcija Delijski vis. “Na inicijativu direktorke škole Glorije Radojčić i opštine Palilula zabetonirana je staza do škole i školskog dvorišta, kao i trotoari oko nje, koji su pre našeg dolaska nažalost idalje bili zemljani”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com