Sport

Prvi KONSTANTINOV KUP okupio sam krem srpskog kikboksa

Prvi Konstantinov Kup okupio je sam krem srpskog kikboksa. Borci iz osam klubova odmerili su snage u ringu niškog kluba u Hali “Čair” a treneri zadovoljni prilikom za sparing najavljuju učešće na brojnim evropskim i svetskim prvenstvima.

Klub borilačkih sportova “Konstantin” jedan je od najtrofejnijih niških klubova, godina unazad radi na afirmaciji kikboksa.

“Ovaj prvi kup, u skladu sa mogućnostima, organizovali smo ovde u prostorijama kluba u Hali “Čair” a kako planiramo da ga svake godine organizujemo tražićemo podršku Sportskog Saveza i Grada Niša jer ovo jeste regionalna priča. Takmičari koji su nam došli iz čitave Srbije imaju priliku da provere svoju spremnost za naredna takmičenja u Evropi i na svetskim takmičenjima”, rekao je Milan Cvetković, trener Kluba borilačkih sportova Konstantin koji je i organizator kupa.

Ovaj turnir poslužio je da se uporede iskustva i razmene partneri u sparinzima.

“U današnjim borbama takmičari proveravaju formu, posle letnje pauze. Mnoge takmičare očekuje državno prvenstvo i brojna međunarodna takmičenja. Neki važni takmičari nedostaju jer su na pripremama, ali su oni koji su nam došli u Niš prva klasa”, kaže zadovoljno Cvetković.

Gosti iz Smedereva su i reprezentativni takmičari, pa je njihovo učešće bilo veoma zapaženo.

Dejan Pavić, trener kluba SD kombat iz Smedereva

“Ovakva okupljanja više klubova na jednom mestu i uzajamni sparing donosi svima boljitak jer svi u svojim klubovima rade sa istim partnerima, a danas smo imali priliku da proverimo spremnost sa drugima. Došla su u Niš dva seniora reprezentativca prvi je kategorija 63,5 kg Danijel Memedovski, vicešampion sveta iz 2019. u Sarajevu i Aleksandar Menković, kategorija 86kg, koji je aktivni svetski prvak. Mogli smo da dovedemo još boraca ali su nam mnogi na pripremama za svetsko prvenstvo u Italiji za juniore koje je sad od 30. septembra. Seniori nam idu u Antaliju i zbog svih tih nastupa ovaj kup nam je dobrodošao”, rekao je za Niške Vesti Dejan Pavić, trener kluba SD kombat iz Smedereva.

Takmičari iz Bora pored druženja sa borcima iz drugih klubova na niški kup stigli su i da pokažu da se u ovom gradu kikboks razvija i neguje kao i u mnogim većim gradovima Srbije, držeći korak sa najboljima.

Siniša Vladimirović, Kikboks kluba iz Bora

“Tu smo danas da proverimo forme i na kraju budemo zadovoljni sparinzima. U Niš su došli oni kikbokseri koji su trenutno bili spremni, mnogi iz našeg kluba su na pripremama za predstojeća takmičenja. Tu su seniorski reprezentativci Boban Nikolić i Damir Sejdija. Od ovih boraca očekujem puno jer su oni dokazani takmičari, ovo će biti njihova provera. Ukoliko zadovolje sa prikazanim biće nešto manje pridika, ali ću svakako imati na šta da im skrenem pažnju kako bi bili bolji, jer savršenstvo ne postoji samo se tome teži. Ja ih uvek iskritikujem i to ih drži oštrim ali ih i često pohvalim kad treba, a to im bude dodatni motiv za rad”, rekao je trener Siniša Vladimirović, Kikboks kluba iz Bora.

Kruševački klub Car Lazar radi tek dve godine, ali su takmičari stasali da uđu u ring i budu “opasnost” za već oprobane i dokazane kikboksere.

Marko Gerun, ispred Kluba Car Lazar iz Kruševca

“Mi smo mlad klub, ovde smo danas zbog druženja, širenje prijateljstava i svakako najbitnije – dobre borbe. Naš klub je u ekspanziji i doveli smo četiri najjača borca koja imamo. Mlad smo klub pa i nemamo najbolju podršku, sami se snalazimo za sredstva ali sam siguran da ćemo ovako uspešnim nastupima zaslužiti veću pozornost sponzora. Ovde u Niš smo došli po iskustvo jer su ovde danas vrhunski treneri i takmičari “, rekao je Marko Gerun, ispred Kluba Car Lazar iz Kruševca.

Sa samog juga Srbije stigli su borci iz Vranja koji su kažu ovim gostovanjem opipali puls svoje spremnosti za predstojeća takmičenja.

“Imali smo dugu letnju pauzu od dva meseca pa nam je niški kup vrlo lepo naišao. Krenuli smo mi dole u Vranju intenzivnije sa treninzima pre 15 dana, a to su mnoga prevenstva, najvažnije državno prvenstvo centralne Srbije a odmah zatim i ostala takmičenja koja slede. Dobro je ovo klub Konstantin iz Niša zamislio i dobro organizovao, jer sparing mnogo znači za borce. Ovde u Nišu će se videti koji su nam takmičari spremniji za borbe koje kreću već za dvadesetak dana”, rekao je za Niške Vesti Igor Mladenović, iz Kikboks kluba Vranje

Kup Konstantin održan je po prvi put u organizaciji istoimenog kikboks kluba iz Niša, već je zakazan naredni a organizatori se nadaju da će sledeći biti održan uz podršku Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com