Društvo

Prvi BALKANROCK FUNDRAISING PARTY

Prvi BALKANROCK FUNDRAISING PARTY održaće se u petak, 20. septembra u kultnom niškom klubu AKC Fuzz.

Ovaj parti je uvertira za Balkanrock Fest u Banovini 26.9. a tada je planirao da se organizuje pomoć za malog Dušanu iz Jelašnice.

Ovaj događaj biće prilika da publika pruži svoju podršku narednim akcijama UG Balkanrock, koja iza sebe ima višegodišnje iskustvo u promociji mladih autorskih bendova, promociji rok kulture, kao i u organizaciji različitih humanitarnih događaja.
UG Balkanrock će u okviru prvog fundraisera u niškom klubu AKC Fuzz 20. septembra ugostiti:
– legendarni niški hevi metal trio REVOLUTION,
– talentovanog kantautora Andriju Gogića, poznatog pod pseudonimom LEPI GOGI
– mladi i perspektivni post punk sastav AUTONOMNA KONTROLA
– energični niški hardcore sastav ČELJUST.
REVOLUTION je poznati hevi metal trio iz Niša, nastao još početkom dvehiljaditih. U aktuelnom sastavu Bojić (osnivač i jedini stalni član), Deni i Bogi sviraju od 2015. godine. Na svojim nastupima izvode brojne autorske pesme od kojih su najpoznatije „King of Bams“, „Rise and Fall“, „Motherfucker“ kao i himne bendova Motorhead, Metallica, Megadeth… Iza njih je na stotine koncerata širom Srbije, ali i nastupi na moto skupovima najpoznatijih svetskih moto klubova u Makedoniji, Bugarskoj i Nemačkoj.
ANDRIJA GOGIĆ – LEPI GOGI je kantautor iz Aleksinca koji je muzičku karijeru započeo kao ulični svirač, a nešto kasnije svoje nastupe seli u kafiće i klubove na jugu Srbije. Pisanjem i komponovanjem muzike bavi se od 2016. godine, a prvi demo snimak izbacuje 2020. godine. Pored solo karijere, Andrija je frontmen stoner rock benda Qyzil iz Niša, kao i gitarista/prateći vokal benda Lepi Gogi i Slatki greh. Na njegovo stvaralaštvo najviše su uticali domaći bendovi Eva Braun i Svemirko, kao i kantautor Kralj Čačka.
AUTONOMNA KONTROLA je mladi niški bend nastao sredinom 2023. godine. Sviraju post-punk sa eksperimentalnim elementima. Pored nekoliko svojih autorskih pesama na nastupima sviraju i obrade grupa poput Cristian Death, Joy Division, a i lokalnih: Dobri Isak, Trivalia… Grupu čine Boni na vokalima, Jovan Janućijević na električnoj gitari, Jakov Živković na basu i Steva Radulović na bubnjevima.
ČELJUST je mladi HC sastav iz Niša, osnovan oktobra 2023. godine sa idejom da se hardcore muzika vrati na scenu. Inspirisani bendovima kao što su T-error iz Niša i stranim bendovima Fury of Five, Biohazard, Hatebreed, započeli su izradu svog prvog autorskog albuma. Grubi vokali, tvrdi rifovi i energičan bubanj najbolje opisuju zvuk benda.
Ulaz na prvi fundraiser iznosi minimum 300 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com