Sport

Provereni recept za Evropu: Saradnja Radničkog i DIF-a

Fudbaleri i stručni štab Radničkog bili su gosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu, gde su se upoznali sa svim pogodnostima koje će imati u okviru otpočete saradnje. Poslednji put kada su obavljane pripreme fudbalera u ovoj visokoškolskoj ustanovi, Radnički je igrao u polufinalu Kupa UEFA.

“Ovo je prava prilika da se fudbaleri i stručni štab upoznaju sa onim čime mi raspolažemo. Saradnja će biti veoma korisna jer ćemo i mi od njih nešto naučiti kao i oni od nas, i nadamo se da će na tom zajedničkom putu najviše benefita imati igrači, oni od kojih se najviše zahteva i očekuje.” izjavio je Dekan fakulteta Prof. Dr Milovan Bratić koji je bio domaćin niškim superligašima, za Sport Juga.

Dekan je dodao da i Fakultet sporta veruje u lokalni fudbalski klub i izrazio želju da ponovo zajedno gledamo evropske mečeve na gradskom stadionu. “Ovaj grad živi i diše za Radnički.” dodao je Bratić pozivajući se na svoja znanja i iskustva kao dugogodišnjeg sportiste.

On je upoznao članove Radničkog sa višenamenskom salom za vežbanje i laboratorijom koja raspolaže vrhunskom aparaturom za pripremu sportista za velika dostignuća.

DIF bi mogao fudbalerima da obezbedi adekvatne mere za prevenciju povreda, pripremu individualnih planova za treninge i planova ishrane.

“Žao mi je što ovo nismo uradili pred početak priprema, značila bi nam ovakva vrsta pomoći. Ovo je nešto prati vrhunski sport i što nam je neophodno da bi napredovali. Bez aparature moglo bi da se desi da se u toku trenažnog procesa zaluta i napravi problem ekipi.” rekao je strateg niške ekipe Boban Dmitrović.

Da je ovakva saradnja provereni recept za uspeh, osim podatka o igranju Radničkog u polufinalu evropskog takmičenja nakon poslednjeg testiranja na DIF-u, govori i podatak da šef stručnog štaba Radničkog Boban Dmitrović ima iskustva sa ovakvom vrstom priprema, kroz koje je i sam prolazio u svojoj internacionalnoj karijeri. On je potvrdio koliko je važno da se sport oslanja na nauku i naučna dostignuća.

“Presrećan sam što možemo da svu ovu aparaturu i profesore koji se bave ovim stvarima iskoristimo na najbolji mogući način i stavimo ih u funkciju fudbalskog kluba.” zaključio je Dmitrović.

Radnički će ovom saradnjom, koja je najavljena na proslavi velikog jubileja kluba, nastaviti da napreduje u svim svojim segmentima, kako bi rezultati postignuti na terenu bili upotpunjeni i ispraćeni onim van terena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com