Merošina

Protivgradna zaštita opštine Merošina spremno dočekuje sezonu

Za pet protivgradnih stanica na teritoriji opštine Merošina, sredstvima iz budžeta obezbeđeno 70 raketa, čija je vrednost preko 2,2 miliona dinara. Iz Službe protivgradne zaštite apeluju i na okolne opštine da obezbede dovoljan broj raketa za odbranu od gradonosnih oblaka.

Svaka od 5 raketnih stanica raspolaže sa 18 do 20 raketa. 70 raketa je obezbedila opština, a po 5 smo dobili od Republičkog hidro-meteorološkog Zavoda. Nikada nismo spremnije dočekivali sezonu protivgradne zaštite“-kaže za Merošinske Vesti diplomirani inženjer poljoprivrede Zoran Jović, stručni saradnik u odeljenju privrede.

On apeluje i na ostale opštine, da po ugledu na našu, obezbede dovoljan broj raketa kako bi nebo nad Merošinom bilo zaštićeno od gradonosnih oblaka, a usevi sačuvani.

U svakoj raketnoj stanici organizovana su dežurstva, dva obučena strelca dežuraju 24 sata.

Na vreme i sa dovoljnim brojem raketa spremno dočekujemo protivgradnu sezonu ove godine. Opština je za tu namenu obezbedila dovoljan broj raketa i obučenih strelaca, koji će štititi zasade u našoj Opštini. Preko 2,2 miliona dinara je vrednost raketa, ali će njihova upotrebna vrednost biti daleko veća, ukoliko uspemo da sačuvamo zasade, jer smo mi prevashodno poljoprivredna opština“-ističe Saša Jovanović, predsednik opštine Merošina.

Sistem protivgradne zaštite opštine Merošina, ove godine trebalo bi da obezbedi zaštitu ovogodišnjeg roda višnje i ostalih poljoprivrednih kultura i omogući bogate prinose domaćinstvima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com