Kultura

Promocija knjige pesama „Kaput za dušu“ Biljane Vujović Bajke

Nesvakidašnje muzičko-poetsko veče i razgovor o novoj knjizi pesama "Kaput za dušu"  Biljane Vujović Bajke, zakazano je za četvrtak, 20. juna u Velikoj sali Niškog kulturnog centra, u 20 sati.

O knjizi će govoriti Biljana Vujović Bajka, autorka, Nada Zeljić, profesorka i Lidija Marinković, urednica izdanja.

Čarobno veče otvoriće dečji hor „Čarolija“ pod dirigentskom palicom Gordane Stanković i Dalibora Markovića.

Stihove će kazivati deca iz škole glume „Glumbal“, dok će Mitar Zorić i Tom Sojer muzikom upotpuniti ovo veče autorke i autora.

Moderator programa je Milena Mišić Filipović.

Poezija Biljane Vujović Bajke namenjena je i deci i odraslima, jer je i jedni i drugi odlično razumeju i prepoznaju njenu osnovnu misaonost.

„Kaput za dušu nas vodi u lavirinte nesahvaćenog repetitorijuma dana i noći nečega što se razvija u filozofiju životnog ciklusa koji se menja onako kao što nam se menja koža polako nevidljvo , tako rastemo čuvamo tajne menjamo se u našem duhovnom životu ,intimne bajke u koje verujemo kao u ljubav koju nosima sa sobom i nikome je nedamo“,  istakao je doktor Saša Ognenovski .

„Oprosti sebi i svoju neshavćenost i svoju lenjost , nespremnost , oprosti sebi sve neobuzdane gene i roditelje koji progovaraju krož tebe s vremena na vreme „, stihovi su pesme Oprosti sebi .

„Tako je i Kaput za dušu“ poezija koja se živi i podstiče kreativnost od najranijeg uzrasta da se uz autentičnost i autore raste, uči i izražava, voli, podržava i divi“, navela je autorka .

Biljana Vujović Bajka je doktor dramske i audio-vizuelne umetnosti, rediteljka, glumica, profesorka, autorka TV emisija za decu, specijalista iz oblasti lutkarske režije.

Objavila je više knjiga poezije, od kojih je neke i sama ilustrovala.

Knjiga pesama „Kaput za dušu“ izdanje je Niškog kulturnog centra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com