Region

PROJEKAT VREDAN 2 MILIONA EVRA: Kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u Svrljigu

Opština Svrljig već dve godine radi na izradi Projekta kompletne rekonstrukcije vodovodne mreže u Svrljigu. 

Kako nam je direktor JKSP ,,Svrljig” Jovan Đorđević rekao – u toku je druga faza izrade projekta kojim će napokon biti rekonstruisana komplenta vodovodna mreža u Svrljigu.

Po Đorđevićevim rečima kvalitet vode bi znatno bio bolji.

Naša voda je kvalitetna, na teritoriji cele opštine, nakon rekonstrukcije vodovodne mreže i ugradnjom filtera na izvorištima voda bi bila možda i najkvalitetnija u Srbiji, ističe Đorđević.

Miletić Milija, foto: Parlament Srbije, prtScr
Miletić Milija, foto: Parlament Srbije, prtScr

Rekonstrukciju vodovodne mreže u Svrljigu ranije je inicirao narodni poslanik Milija Miletić. On je sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja i resornim ministarstvima razgovarao na temu kompletne rekonstrukcije, nakon čega je započeta izrada Projekta koji će biti kompletiran narednih dana.

Kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže koštaće 2 miliona evra, a sredstva će obezbediti Kancelarija za javna ulaganja, dok će obaveze za izradu idejnog Projekta finasnirati Opština iz svog budžeta.

Ovo je veoma bitan projekat za svrljišku opštinu. Realizacijom ovogo projekta trajno bi rešili pitanje vodosnabdevanja u Svrljigu, poručio je Miletić.

DVA FILTERSKA POSTROJENJA I 7 MERAČA PROTOKA VODE U GRADU! 

Planirano je da se na oba izvorišta u svrljiškoj opštini postave veliki filteri, dok bi u samom gradu na sedam lokacija bili postavljeni merači protoka vode, što bi znatno popravilo sliku vodosnabdevanja na celokupnoj teritoriji svrljiške opštine.

Vredno je istaći da je svrljiška voda veoma čista i kvalitetna, sem u prolećnom periodu kada dolazi do zamućenja, bar jednom godišnje. Inače, nakon ugradnje filterskih postrojenja voda u Svrljigu bi bila po kvalitetu među najboljim u Srbiji.

DRUGA FAZA PROJEKTA

Druga faza projekta predviđa zamenu preostalih postojećih cevovoda u gradu, kroz prvu fazu predviđena je rekonstrukcija bilizu 6km vodovodnih cevi.

Takođe, biće izgrađen nov cevovod od filterskog postrojenja ,,Kitke” do rezervoara ,,Krst” u selu Prekonoga.

Do kraja avgusta znaće se precizniji podaci o tome kada će radovi krenuti i koliko će trajati, rečeno nam je danas u JKSP ,,Svrljig”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com