Obrazovanje

Program „Završi započeto“ privodi se kraju

Program „Završi započeto“ koji je pre tri godine pokrenuo Ekonomski faklutet u Nišu ove godine privodi se kraju. Svi studenti koji su davno započeli studije imaju rok da ovaj posao završe do 30. septembra. Od kada je pokrenut ovaj program do univerzitetske diplome je došlo 200 studenata.

Planirano je da ove godine još sedamdesetoro njih dobiju akademsko zvanje. U planu je da ove godine studije ekonomije završi još 70 starih studenata. Za njih neće biti organizovana predavanja zbog epidemiološke situacije, ali će ispite koji su im ostali moći da polažu.

profesor dr Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu

“Ove godine nema nastave za novom programu, a ispite će polagati samo oni studenti koji su nastavu odslušali prošle godine.To je neka vrsta finiša ovog programa čijim rezultatima smo prezadovoljni”, kaže profesor dr Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Projekat “Završi započeto” po kome je Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu postao jedinstven u Srbiji.

“Zakonski propisi dozvoljavaju studentima koji su odustali iz nekog razloga od studija da iste završe do 1.oktobra 2021.godine, i mi smo im omogućili da polažu ispite na odgovarajući način”, kaže profesor dr Tadija Đukić.

Motivi zašto studenti nisu završilu svoje studije su razni, međutim prema rečima dekana mnoge od njih ovaj program je motivisao da konačno završe započeto.

Ekonomski fakultet je omogućio studentima koji preko ovog projekta završavaju fakultet da lakše dođu i do literature, a nastava se održava vikendom jer mnogi od studenata rade ili imaju neke porodične obaveze. To su, uglavnom, i bili razlozi zbog kojih su u jednom trenutku odustali od studija, ali je kod njih i dalje bila pristutna želja da studije okončaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com