Region

Prirodno blago Svrljiga i u filmu. Počelo snimanje gradića gde se prepliću legende, misterije i najneverovatnije priče (FOTO+VIDEO)

Ekipa City Production na snimanju filma “Upoznajte Svrljig”

Prirodne lepote, gostoprimljivost, čuveni specijaliteti, sve to će se naći u filmu “Upoznajte Svrljig” čije je snimanje započela City produkcija. Prvi zimski kadrovi filma su bajkoviti, baš onako kako Svrljig zaslužuje. Premijera filma 2021. na najposećenijoj turističkoj manifestaciji “Belmužijada”.

Oliver Paunović, City Grupa

“Fenomenalna priča o Svrljiškoj tvrđavi, Niševačkoj klisuri, poznatim Svrljižanima kao i o prelepim lokalitetima ovog turističkog kraja. Biće tu i specijaliteta po kojima je Svrljig nadaleko poznat: Svrljiško jagnje, sir, kačkavalj, beluž ( srpska vijagra ) i vrhunsko vino.

Opština Svrljig ima i nadaleko čuvene restorane kao i vinarije a neke od njih videćete u filmu. Svrljig je nezaobilazna stanica putnika ka Staroj planinini”, ističe producent Oliver Paunović.

On kaže da će na filmu raditi dobro poznata ekipa City Produkcije. Reditelj Vladimir Ristić, snimatelj Bojan Jovanović, dok će svrljiški kraj dronom dočarati Nenad Damjanović.

Vladimir Ristić, reditelj

“Koliko puta Vam se u životu desilo da gledate neki holivudski film o nekome ko na prvi pogled predstavlja apsolutnog autsajdera u svim kategorijama… i onda kako radnja krene da se razvija, zapravo shvatite da se radi o junaku sa pregršt skrivenih vrednosti koje ljubomorno čuva samo za sebe. Upravo to je Svrljig. Mali, na oko neugledan gradić, koji poseduje neizrecive vrednosti, kulturna dobra, istorijske spomenike, prirodne lepote, kulinarske specijalitete i pre svega divne, pitome i gostoljubive meštane. I na vrlo sličan način je koncipirana priča o turističkim potencijalima ove varoši u našem najbližem komšiluku. Siguran sam da će se mnoge Nišlije začuditi kakvo bogatstvo postoji na pola sata vožnje autom”, iskren je reditelj Vladimir Ristić.

Svrljig je mesto gde se prepliću legende, misterije, čudna imena sela i najneverovatnije priče. Upravo će delić svega toga filmska ekipa ponuditi publici kroz video zapis. Ali ipak… biće ostavljeno prostora, da svako, po dolasku u Svrljig nastavi da traga i otkriva neverovatne potencijale skrivene i sačuvane, kako bi im pružile poseban užitak od aktivnog odmora, sportskog turizma, planinarenja i lova do apsolutne relaksacije u maltene banjskim uslovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com