Društvo

Prezentacija primera dobre prakse uspešnih vannastavnih aktivnosti po izboru Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

U Regionalnom centru održana je prezentacija primera dobre prakse uspešnih vannastavnih aktivnosti po izboru Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja – „Novinarska sekcija” Osnovne škole „Krađorđe” iz Gornjeg Matejevca i „Bibliotečka sekcija” Osnovne škole „Vožd Karađorđe” iz Niša.

Na početku prezentacije, prisutnima se najpre obratila direktorka Osnovne škole „Vožd Karađorđe”, Milena Kostić i upoznala ih sa istorijatom škole starom 130 godina, zatim je direktror Osnovne škole „Karađorđe” iz Gornjeg Matejevca takođe predstavio školu staru 180 godina!

Nakon toga je Jelena Ćetković, nastavnik srpskog jezika iz škole „Karađorđe”, Gornji Matejevac sa učenicima predstavila Novinarsku sekciju, proces izrade časopisa i funkciju časopisa u vaspitanju i obrazovanju učenika.

Rad Bibliotečke sekcije, formiranje, aktivnosti i sadržaj rada predstavila je Suzana Popović Ickovski, nastavnik engleskog jezika i bibliotekar u „Vožd Karađorđe”.

Prisutni nastavnici, njih 80, uživalo je u nadahnutom predstavljanju sekcija ovih škola.

Obe sekcije su ušle u bazu uspešnih vannastavnih aktivnosti na osnovu izabranih radova koje su škole i domovi učenika iz cele Srbije predali na Konkurs Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja a koji je bio otvoren od oktobra 2017. do kraja januara 2018. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com