Društvo

Presuda u korist Južnih vesti protiv Perišića

Apelacioni sud u Beogradu, doneo je konačnu presudu po tužbi bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića protiv Južnih vesti.

Sud je zaključio da je u spornom tekstu Radiša Spasić, sindikalista i predstavnik radnika Elektronske industrije, bio kredibilan sagovornik za temu problema radnika propalih preduzeća, kao i da je u tekstu on izneo svoje viđenje problema “bez pridruživanja tvrdnji novinara kao autora”.

 “Time je ostvarena i javna uloga medija i sloboda izražavanja propisana Članom 10 Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda”, zaključio je Apelacioni sud.

Kompletnu presudu možete pogledati ovde.

Da podsetimo, najpre je Viši sud u Beogradu doneo je presudu u korist bivšeg gradonačelnika Niša, Zorana Perišića, po kojoj je tuženi , d.o.o “Simplicity” iz Niša, u obavezi da Perišiću na ime nematerijalnih troškova isplati 100 hiljada dinara.

Bivši gradonačelnik podneo je tužbu za tekst pod naslovom “Spasić: vlast ukrala pare radnika EI”, koji je objavljen 22. septembra 2014. godine na portalu Južne vesti.

Povodom ove presude, Perišić je Niškim Vestima rekao da je smatra “dokazom da običan, mali čovek može da dođe do pravde”, a Predrag Blagojević, glavni i odgovorni urednik portala Južnih vesti ”da presudu još nije dobio i da će verovatno uložiti žalbu”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com