Društvo

PRESEČENI KABLOVI: Gotovo ni jedno “solarno drvo” ne radi

“Solarno drveće” koje je postavila Gradska opština Medijana na sedam lokacija oštetili su “huligani” neposredno posle postavljanja. Osposobljavanje postojećih i postavljanje novih na još lokacija biče urađeno do 1. aprila.

Od sedam solarnih stanica koliko je opština Medijana instalirala skoro sva su oštećena. Kablovi za napajanje mobilnih aparata posečeni su odmah nakon postavljanja.

Sigurnosne kamere koje se nalaze na stanicama nemaju tehničke mogućnosti da snimaju u širokom opsegu, pa samim tim i nisu bile od koristi u hvatanju i kažnjavanju onih koji su posekli kablove.

Solarna drva su najjeftinija na tržištu i sam tim ni video nadzor nije visokog kvaliteta, pa nije bio od pomoći u hvatanju vinovnika ovog nedela. Nova solarna drva ćemo postaviti na mestima koje pokrivaju bezbednosne kamere drugih institucija i time pokušati da ih zaštitimo od oštećenja“-kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Ukoliko ste čuli da je Niš jedini grad u Srbiji koji ima solarne stanice za punjenje mobilnih aparata i tableta i na to se oslonite, može vam se desiti da nemate gde da napunite svoj telefon.

Pročitao sam negde da u gradu postoji solarno drveće na kojem može da se napuni telefon. Baterija mi je bila na izdisaju, a ubrzo se telefon i ugasio. Obišao sam sva tri drveta u centru, ni jedno nije bilo u funkciji, ne razumem kome trebaju kablovi za napajanje“-kaže naš čitalac.

Predsednik Gradske opštine Medijana najavljuje popravku oštećenja najkasnije do 1. aprila, ali i postavljanje još nekoliko solarnih stanica koje će osim punjena obezbeđivati i besplatan internet za naše sugrađane ali i za turiste.

Novo “solarno drveće” imaće i besplatan internet, za sve korisnike i pored napajanja pružaće kompletan ugođaj korisnicima. Osmišljena su da tu može da se sedi, dopuni telefon ali i komunicira putem interneta, što će verujem, biti od koristi brojnim stranim turistima koji dolaze u naš grad“-ističe Kocić.

On najavljuje još nekoliko inovacija u opštini Medijana koje bi građanima olakšale svakodnevicu. Lokacije na kojima bi novo solarno drveće trebalo da se nalazi još uvek nisu precizno određene, ali će biti na prometnim mestima.

Da podsetimo, solarno drveće postavljeno je na sedam lokacija u opštini Medijana, sredinom novembra 2017. godine. Odmah nakon instalacije, odnosno par dana kasnije, nepoznati počinioci su posekli kablove na skoro svim solarnim stanicama i one od tada nisu u funkciji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com