Društvo

NOĆAS isečeni kablovi na SOLARNOM DRVETU!

Tek što smo postali prvi grad u Srbiji u kome su postavljene stanice za punjenje mobilnih telefona na nekoliko lokacija u gradu, već gledamo ružnu sliku. Solarnom drvetu na Trgu kralja Aleksandra isečeni su kablovi.

Od ovog „poteza“, za sada nepoznato lice koje je to uradilo, nema nikakve koristi, a šteta je velika.

Male stanice za punjenje mobilnih telefona, takozvana solarna drva, postavila je Gradska opština Medijana, u nadi da će pomoći, naročito najmlađim sugrađanima, da u kratom roku dopune svoje mobilne telefone. Trenutko ovakvih „drveta“ ima sedam: u parku Sveti Sava postavljena su dva, u parku kod opštine u ulici Nikole Pašića, jedno, solarno drvo nalazi se i u Brzom Brodu. Biće postavljena i kod Oficirskog doma, u parku Čair.  Na Trgu kralja Aleksandra je, nažalost, noćas uništeno.

“Samo da niko nema korist, pa i on sam, jer ne može ništa da uradi sa isečenim kablovima, a lepo se na drugoj slici vidi kako je trebalo da se koristi. Bože, Bože, kakvi smo to (ne)ljudi”, jedan je od mnogobrojnih komentara na društvenim mrežama.

Kako kažu u GO Medijana, ovo su bili prilot projekti, a postavljanje svakog od njih koštalo je po 140 hiljada dinara. Gradska opština Medijana snosi troškove popravke i održavanja.

“Zašto”? Pitanje za koje postoje bezbrojni odgovori, ali ni jedan od njih, u ovom slučaju, ništa ne vredi. Šteta je učinjena da bi se učinila.

Tekst je deo projekta “Medijana = slika grada Niša” koji je podržan od strane Gradske opštine Medijana u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com