Virus KoronaZdravlje

Preminulo 12 pacijenata od posledica kovida u Kliničkom centru Niš

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 306 pacijenata. Кod 178 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od posledica virusa preminulo je 12 osoba. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 8 su priključeni na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 12 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 97 pacijenata. Кod 59 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Leskovca, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

U 3 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovan 101 pacijent. Кod 85 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranja, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close