Društvo

Srbi da budu zahvalni što ne tražimo i Niš

Predsednik opštine Bujanovac Jonuz Musliju izjavio je da zvanična Tirana ima punu podršku za “Ujedinjenje Albanije i Kosova”, ako izostane njihova evropska perspektiva, ali ne bez Preševa, kao i da Srbi treba da budu zahvalni što ne traže i Niš.

Musliju je u izjavi za agenciju “Preševa jon” Rekao da podržava ranije izjave albanskog premijera Edi Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o Uniji Albanije i Kosova.

“Unija Albanije sa Kosovom bez preševske doline, bez Medveđe, Bujanovca i Preševa, je besmislena. Sada je ključni trenutak da Albanija i Kosovo pokažu Srbiji da je to deo Albanije u koji ne treba dirati”, rekao je Musliju.

On je dodao da Rama i Tači imaju moralnu obavezu da u “ovo spajanje” uključe, kako je rekao, i istočno Kosovo. A, ako se to ne dogodi, Musliju smatra da će to biti “nacionalna izdaja”.

Musliju tvrdi da su Preševo, Medveđa i Bujanovac sastavni deo “države Kosovo” od koje su “nasilno odvojeni”.

“Zato smo vodili naš oslobodilački rat. Ovaj cilj postoji zapisan u srcima i duhu albanskog naroda. To je potvrđeno 1. i 2. marta 1992. godine i mi nemamo pravo da odustanemo od nečeg za šta su se žrtvovali pripadnici OVPBM”, rekao je Musliju.

Musliju kaže da je svestan da se to neće dopasti Srbiji, kao što joj se nije dopalo ni, kako je rekao, otcepljenje Kosova.

“Bez Niša, ovo nije ‘Velika Albanija’ i Srbija čak treba da nam bude zahvalna što Albanci traže ujedinjenje samo Albanije, Kosova i Preševske doline”, kazao je Musliju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com