Politika

PREKRŠIO STRANAČKU DISCIPLINU: Banđur dobio opomenu pred isključenje iz stranke

Zamenik gradonačelnika Grada i višegodišnji funkcioner Srpske napredne stranke, Miloš Banđur, dobio je opomenu pred isključenje iz stranke.

“Pre par dana poverenik Zvezdan Milovanović je saopstio “da mi je Izvršni odbor izrekao meru pred isključenje iz stranke, i da je on lično dobio ovlašćenje da me isključi iz stranke, ukoliko nastavim da javno ili na drugi način istupam protiv interesa stranke”. Navodno sam, osim javnih nastupa, “medijima odavao povereljive stranačke podatke, za šta kako kaže, stranka ima dokumentovana saznanja”, rekao je Banđur Niškim Vestima.

On je istakao da je bio zapanjen izjavom  Milovanovića, i obzirom da je i sam bio član Izvršnog odbora i poznaje proceduru rada ovog organa, zatražio je da vidi taj papir ili rešenje.

“Rečeno je da ću papir dobiti kasnije, preko Gradskog odbora. Obzirom da mi predsednik Izvršnog danima ne odgovara na poruke, te ne uspevam da poverim stanje stvari, ostaje mi da verujem izjavi poverenika koja nema utemeljenje u činjenicama ali ni u procedurama stranke. Prvo, ne posedujem niti imam dodir sa bilo kakvim poverljivim stranačkim podacima, pa iste nisam ni mogao da odam bilo kome. Dakle, taj razlog ne stoji. Drugo, moje izjave medijima su obaveza i pravo koje proizilaze iz funkcije zamenika gradonačelnika koju obavljam”, naglasio je Banđur

Javni funkcioner nema pravo da diskriminiše medije i bira one kojima će dati izjavu, ističe i dodaje da je to juče sopstvenim primerom pokazao Aleksandar Vučic, predsednik Republike.

“Izjave koje sam davao povodom prigovora koji su od strane učesnika na konkursu za direktore javnih preduzeća pristigli Gradskom veću, a koje su po povereniku problematične, zasnovane su na saopštavanju činjenica kojima Gradsko veće raspolaže. Ovo, kao i dostavljanje dokaza o protivpravno stečenoj diplomi jednog od kandidata na konkursu, izazvale su ljutnju poverenika, koji je po “skraćenoj proceduri” uspeo da isposluje moje kaznjavanje, ili je “samovoljno presudio” pozivajući se na Izvrsni odbor!”, istakao je Banđur.

Kada se protiv nekog podnese disciplinska prijava, Komisija Izvršnog odbora sasluša sve strane, i predlaže meru Izvršnom odboru koji se o tome izjasnjava glasanjem.

““Preki sud” u starnci ne postoji, i mislim da Izvršni odbor treba da se oglasi i razreši ovu situaciju. Slučaj protivpravno stečene diplome, iz navodno 2004 godine, kandidata moraće da se istera do kraja, a svi oni koji su učestvovali u zataškavanju slučaja i prikrivanju činjenica moraju da snose posledice, zakonske i političke!”, kategoričan je Banđur.

Poverenik Srpske napredne stranke Zvezdan Milovanović rekao je Niškim Vestima da se ovde radi o unutar straničkim stvarima.

Foto: Facebook

“Ovo nema veze sa medijima i nema potrebe da se izlaže javnosti. Ja mogu da kažem da se radi o kršenju stranačke discipline. Kao i u svakoj drugoj stranci koja postoji podrazumeva se stranačka disciplina i pokoravanje odlukama koje donosi stranka.” – rekao je Milovanović.

Na pitanje da li se ovim dovodi u pitanje mesto zamenika gradonačelnika rekao je da ne bi davao informacije o tome.

“To zavisi od stranke, to je partijska odluka. Zavisi i od Izvršnog odbora na nivou stranke i Gradskog odbora na nivou Grada Niša.” – dodaje poverenik SNS-a.

Ni Banđur ne zna šta će biti sa njegovom funkcijom.

“Ja to ne znam, mada, ako je ovo tačno, onda ništa nije nemoguće!”, rekao je.

Epilog, ovog unutar stranačkog sukoba biće poznat nakon poteza koji će povući Izvršni odbor Srpske napredne stranke.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com