Zdravlje

Prekršajne prijave za roditelje u Nišu koji nisu vakcinisali decu

Roditelji u Nišu čija deca nisu primila vakcine mogu tokom septembra mogu da očekuju pozive od sudije za prekršaje i izricanje novčanih kazni, izjavila je predsednice Prekršajnog suda u Nišu, Vera Cvjetković, prenosi Beta.

Ona je agenciji Beta kazala da Dom zdravlja Niš do septembra treba da dostavi sanitarnoj inspekciji spiskove roditelja koji su odbili vakcinaciju kako bi inspektori podneli prijave.

To dogovoreno na nedavno održanom sastanku predstavnika Doma zdravlja, Instituta za javno zdravlje sanitarne i zdravstvene inspekcije.

Prema važećim propisima lekari najpre upozoravaju roditelje, a po tom ih, ukoliko i dalje ne sarađuju, prijavljuju sanitarnoj inspekciji koja podnosi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, anovid Beta.

Cvjetković je podsetila da visina kazne za nevakcinisanje iznosi između 30.000 i 150.000 dinara.

 

Analize govore da je obuhvat dece obaveznom vakcinacijom u celoj Srbiji opao kada je promenjena organizacija rada i kada su poslovi vakcinacije umesto posebnim službama povereni izabranim pedijatrima.

autor: SA izvor: Beta

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com