Kultura

Predstava Zvezdara teatra “Savršen kroj” gostuje u Nišu

Predstava Zvezdara teatra “Savršen kroj”, po tekstu Vladimira Đurđevića, gostuje na sceni niškog Narodnog pozorišta u petak, 16. novembra, sa početkom od 20 časova.

U predstavi glume Dragan Petrović Pele i Slobodan Boda Ninković, a svoju premijeru je na beogradskoj sceni imala u oktobru 2014. godine.

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti na blagajni pozorišta, po ceni 800 dinara (parter) i 600 dinara (balkon).

O predstavi:

Komad Savršeni kroj Vladimira Đurđevića je „dvolična“ i pomalo komična farsa koja u jednom činu, furiozno i neštedimice razotkriva sve muške slabosti. Reč je o dvojici sredovečnih i dobrano ocvalih, po mnogo čemu različitih muškaraca. Novokomponovani tajkun Marko Milun (Slobodan Ninković) i ekscentrični krojač Svetislav ( Dragan Petrović), srešće se, naizgled, sasvim slučajno u krojačkom salonu Svetislava Svete Šnajdera „krojača iz senke“, koji „na crno“ i u dubokoj ilegali, šije odela isključivo za elitu. I kako to u životu obično biva, kad istina hoće da izađe na videlo ona to i učini, pa makar i kroz pukotinu na zadnjici pantalona. Već u prvim trenucima, ovaj „slučajni“ susret će se pretvoriti u ozbiljan nesporazum, koji preti da svakog časa eskalira i preotme i ono malo zdravog razuma od njih samih, ako su ga uopšte ikada imali. I kako to u životu obično biva, kad se svaka od dve muške strane drži tvrdoglavo samo svoje stvari, ma koliko vešta u vlastitoj lažljivosti bila, nemoćna je da dokaže bilo šta jer ona treća, ženska strana, oko koje je, da se ne lažemo, zapravo cela stvar i zapela, nije prisutna. Ona je negde daleko, situirana, slobodna i sveža, nedostižna kao osmeh na razglednici sa Kariba. Savršeni kroj će svakome lepo stajati, nikoga neće uvrediti, a ako nekoga uspe da približi onome svom najbližem iz užeg okruženja, to jest samome sebi, njegovo zadovoljstvo će biti ogromno, kao jedinstveno oslobađajuće iskustvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com