Kultura

Predstava „DrUG“ – mladi u paklu zelenaša

Mladi iz Niša, aktivisti PROTECTA-e i glumci Akademskog pozoriša Niškog SKC-a, uglavnom srednjoškolci, osmislili su i premijerno izveli predstavu DrUG, teatar mladih u realizaciji PROTECTA-e koji se bavi problemima sa kojima se suočavaju žrtve zelenaša.

Predstava prati život niškog srednjoškolca koji na nagovor prijatelja počinje sa kockom, krade novac, pozajmljuje ga od zelenaša, a zatim ulazi u začarani krug pretnji, nasilja, droge, suicidnih misli.

„Ovo je scenario koji se nažalost svakodnevno dešava, a šta je rešenje u ovakvim situacijama, ko je kriv, šta treba da uradi žrtva, njegovi prijatelji, porodica, ko su zelenaši, da li su prijatelji koji nam pozajmljuju novac ili krvnici koji žele da nam oderu kožu, neka su od pitanja koje mladi otvaraju kroz ovu predstavu, a gde je gledaocu ostavljeno da razmisli i sam donese određene zaključke“, saopštila je Protekta.

Foto: PROTEKTA

Zbog situacije sa pandemijom, predstava se neće izvoditi do daljnjeg pred publikom, ali su se iz PROTECTA-e postarali da predstavu može da vidi što veći broj građana, pa je predstava DrUG snimljena i postavljena na njihov youtube kanal.

Foto: PROTEKTA

Svi zainteresovani koji žele da vide ovu originalnu i društveno odgovornu predstavu to mogu uraditi na linku:

U ulozi žrtve zelenaša se pojavljuje Jovan Lazarević, učenik trećeg razreda niške gimnazije 9. Maj, a u ostalim ulogama se pojavljuju Miloš Kostić, Sofija Tonić, Mari Vukičević, Nikolina Stanković, Miodrag Jovanović, Anđelija Mirović, Una Rakić i u ulozi zelenaša Veljko Milijić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com