Društvo

Pravoslavna Nova godina dočekana VESELO i bez problema (FOTO)

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru u niškom Parku “Sveti Sava” prošao je u dobrom raspoloženju i bez problema, potvrđuju za Niške Vesti u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Iako je na koncertu bilo više hiljada Nišlija, uglavnom mlađih, ovogodišnji doček protekao je kao ni jedan do sada. Došlo je puno ljudi iz komšijskih gradova da Novu godinu po Julijanskom kalendaru dočeka uz Tropiko bend.

Foto: Niške Vesti; Tropiko bend

“Mirna noć za nama. Nije bilo nikakvih povreda ni pijanstava da smo morali da intervenišemo. Mi smo u Zavodu prijatno iznenađeni. Imali smo jednu ekipu u samom parku, mada su u pripravnosti bile i ostale da priskoče u pomoć da je to trebalo”, rekao je Saša Milenković, šef druge operativne smene niške hitne pomoći.

“Ni jaka košava nije sprečila da Tropiko bend zagreje Park Svetog Save u Nišu. Dobro poznati hitovi „Ne zovi me“, „Ako ti je do mene“, „Haluciniram“ zabavili su preko deset hiljada građana iz cele Srbije”, saopštila je Gradska opština Medijana koja je već godinama tradicionalno organizator dočeka Pravoslavne Nove godiine.

Srpska Nova godina kako je mnogi nazivaju  u organizaciji najveće niške opštine dočekana je uz odbrojavanje i petominutni vatromet u ponoć.

Prema procenama niške policije u niškom Parku “Sveti Sava” prisustvovalo je tri hiljade ljudi.

“Sve je proteklo u najboljem redu, bez problema”, potvrđuju za Niške Vesti u Policijskoj upravi.

U niškim ugostiteljskim objektima takođe bez problema.

“Nismo u toku noći dobili ni jedan poziv iz niških kafana i kafića. Imali smo osam intervencija na javnim mestima ali je to sve bilo u toku prethodnog dana”, potvrđuje lekar koji pred sobom ima podatke angažovanja lekara hitne tokom čitava 24 sata.

Broj pacijenata standardan za jedan dan, 255 ambulantno zbrinutih i 54 mališana, potvrđuju u Zavodu.

Foto: Niške Vesti

Temperatura oko nule nije smetala Nišlijama da i posle ponoći ostanu u popularnom niškom parkiću i odlično se zabave uz Tropiko bend.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com