Društvo

U pripremi iseljenje zelene pijace i glavne autobuske stanice

O dugo planiranom i isčekivanom iseljenju Cvetne pijace koja se nalazi kod niške Tvrđave, govori se još od prošle godine. Međutim, mnogi od zakupaca tezgi na toj pijaci ne pristaju da izmeste svoje tezge uz obrazloženje da će im prihodi biti umanjeni. Gradsko veće odobrilo je kredit Javnom komunalnom preduzeću “Tržnica” za uređivanje pijace na Bulevaru, a na sledećoj sednici se očekuje početak realizacije radova na tom projektu. Kada Bulevarska pijaca bude proširena, projektom je planiramo da se Cvetna pijaca premesti tamo.

Kako navode, iseljenje Cvetne pijace važno iz više razloga a dva najglavnija su uređenje prostora oko Tvrđave i konačno otvaranje Beogradske kapije na Tvrđavi koja je “sakrivena” tezgama Cvetne pijace.

Uz lane najavljivano iseljenje Cvetne pijace, najavljeno je i iseljenje glavne sutobuske stanice  i Tvrđavske zelene pijace koja je najposećenija u gradu,koja se nalazi na prostoru između ova dva objekta.  Zakupci tezgi na Zelenoj pijaci nisu oduševljeni ovim najavama jer, prema njihovim rečima, nije isto biti u centru ili dalje od centra. Veruju da će promet biti manji jer u samom centru Grada je u uvek prometno.

Ističu da će njihova prodaja biti smanjena ,koja je već ugrožena jer se njihovi proizvodi  prodaju po mnogo nižim cenama.

Jedna od lokacija, koja je i planskim dokumentima Grada dozvoljena je blizu budućeg naselja Ardija, gde je u planu gradnja stanova za snage bezbednosti.

Kada će se realizovati ovi planirani projekti, još uvek je neizvesno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ne lazite narod. Vi godinama vrsite pripreme i samo pricate da bi bili u medijima.
    Nemate pare za zaprasivanje komaraca, park vam radi Delta, a fontana jedna obicna kazete godinama mora da saceka jer nema para u budzetu. Ali zato izmesticemo bus stanicu i dve pijace. Hahaha

    Sta bi sa koncertnom dvoranom? I to vam bila puna usta. Sta bi sa oni autoputem ka Pristini u kome prvog dana pricala Sotirovski. Vi toliko obecavate da i zaboravite sta ste sve rekli. Mozda je to i poenta da stalno pricate a ne radite nista pa ljudi misle da se mnogo nesto radi.

  2. Dajte nasoj talentovanoj deci zgradu za Fakultet Umetnosti. Sramota je, mi smo Univerzitetski grad. Za Policiju i Sudove ima zgrada, a za Fakultet nista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com