Društvo

Povratak dece iz hraniteljskih porodica iz “Ršumovog kampa”

Medijanin Fond za hraniteljstvo jedinstven u Srbiji

Osamnaestoro dece, sa najlepšim uspomenama, vratilo se iz kampa „Akademija i ja“, koje je organizovala Gradska opština Medijana, u saradnji sa „Obrazovno-vaspitnim centrom „Ljubivoje Ršumović-Sopot hill“ i niškim Centrom za porodični smeštaj i usvojenje.

Boravak u kampu, ispunjen raznovrsnim aktivnostima, radionicama Ljubivoja Ršumovića, na temu dečijih prava i maštaonicama i mozgaonicama Uroša Petrovića, ekološkim radionicama i druženjem u prirodi uz sportske igre i logorsku vatru, bio je još jedan poklon Gradske opštine Medijana, deci u hraniteljskim porodicama.

Deca su, pored učestvovanja u radionicama i niza edukativnih aktivnosti, u kojima su pokazali sposobnost kreativnog razmišljanja, na takmičenju u talentima, osvojila prvo mesto za prikaz tradicionalnih Srpskih igara.

Ova akcija, zahvaljujući kojoj su, deca koja odrastaju u hraniteljskim porodicama, mogla da uživaju u druženju sa velikanima stvaralaštva za decu i ljubiteljima lepih pisanih reči, ali da se druže i sa decom sa teritorije cele Srbije, steknu nova poznanstva, prijateljstva i simpatije, nastavak je aktivnosti GO Medijana, u cilju uspešnije socijalizacije i poboljšanja položaja dece.

Da podsetimo, Gradska opština Medijana, kao jedina u Srbiji, koja ima Fond za hraniteljstvo, organizovala je rođendanske proslave deci, koja borave u hraniteljskim porodicama i koja su tradicionalno gosti na Medijaninom festivalu dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, uručivala im prigodne poklone, organizovala boravak u Divljani, zimovanje na Zlatiboru i niz drugih aktivnosti, kojim nastoji da im detinjstvo učini što lepšim i bezbrižnijim.

Deca iz hraniteljskih porodica, Ršumovi gosti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com