Društvo

Poveži žene – podeli znanje

Počinje projekat o ženskom preduzetništvu ,,Poveži žene – podeli znanje”. Projekat  sprovodi Deli – prostor za kreativno delovanje u partnerstvu sa udruženjem Poveži žene.

Inicijativa je deo šireg projekta ,,Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama” koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Vlada Švedske.

‘’Prema podacima Evropske unije nezaposlenost mladih uzrasta od 15-30 godina je 33,27 odsto, a od tog broja 53 odsto su žene. Najčešći razlog zbog kojih mlade žene ne planiraju da se bave sopstvenim biznisom su nedostatak početnog kapitala, znanja i veština u vođenju posla, visok rizik, neizvesnost uspeha i zarade, nepovoljan ambijent i diskriminacija’’, kažu pokretači projekta.

Glavni cilj projekta ,,Poveži žene – podeli znanje” je iskustveno i znanstevno osnažiti žene i devojčice u gradu Nišu. Takođe, doprineti ublažavanju svih oblika diskriminacije kroz direktno uključivanje žena u preduzetničke vode.

‘’Projekat se sastoji iz četiri etape. Prva etapa su motivaciona predavanja – edukacije iz oblasti kreativnih industrija. Teme predavanja su žensko preduzetništvo, platforme za rad na daljinu, ljudski resursi, timski rad, finansijski menadžment. Dakle, sve ono što podrazumeva put od ideje do realizacije. Druga etapa su tople ženske priče u okviru kojih ćemo predstaviti pet uspešnih preduzetnica koje se bave mikro biznisima. Treća etapa je Hackathon – Žene rešavaju problem!’’, objašnjavaju u Deli-ju.

Pet timova od po pet devojaka rešavaće problem koji im projektni tim postavi kao zadatak. Na samom kraju projekta za najuspešnije i najzainteresovanije žene koje su svojim učešćem doprinele projektu organizovaćemo posetu jednoj uspešnoj niškoj kompaniji.

‘’Projekat otvaramo predavanjem na temu ženskog preduzetništva i motivacije uopšte i ono će biti održano tokom decembra meseca. Zbog situacije sa COVID 19 predavanje će se održati onlajn’’- dodaju organizatori.

Oni pozivaju  sve zainteresovane da prate sajt i društvene mreže Deli prostora i udruženja Poveži žene gde mogu pročitati više detalja o projektu i informisati se o datumima i satnici svih predstojećih aktivnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com