Ekonomija

Povećan uvoz polovnih automobila u Nišu

Da u Niš i okolna mesta stiže sve više polovnih vozila pokazuje i sve veći broj auto-placeva na kojima se ovakvi automobili prodaju, a nedelja odavno više nije jedini dan u sedmici kada se na niškoj auto-pijaci može ponuditi i kupiti polovni automobil.

Na području Carinarnice Niš od januara do novembra ove godine ocarinjeno je 3.360 vozila, što je za 17 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Ovogodišnji uvoz polovnih vozila na području od Knjaževca do Preševa, prema podacima Uprave carina, nadmašio je uvoz polovnih vozila u 2014. godini za 32 odsto.

Zanimljivo je što je porasla i prodaja novih automobila u Srbiji, a o čemu svedoče podaci Srpske asocijacije uvoznika novih automobila i delova.

Naime, u prvih deset meseci ove godine prodato je 21.116 novih automobila, dok je u istom periodu 2015. prodato 17.834 nova vozila što predstavlja rast od 18,4 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com