Sport

POSTANI I TI FUDBALSKI SUDIJA. Besplatna škola u Nišu

Svi zainteresovani imaće prilike da pohađaju besplatnu školu za fudbalske sudije koju tradicionalno svake godine, nekada i dva puta godište organizuju Fudbalski savez Niša i Stručno strukovna organizacija sudija.

 

„Zvanje sudije je zahtevan i neretko stresan posao, ali ima mnogo lepih stvari koje donosi sa sobom, počevši od sticanja novih poznanstava i prijateljstava, pa do finansijske slobode i neverovatne mogućnosti napredovanja. Svaki sudija bi trebalo da bude hrabar, dosledan, pošten i da ima svoj stav i empatiju prema svim akterima utakmice. Zato pozivam sve koji smatraju da mogu da odgovore na ovaj poziv da postanu moje nove kolege”, rekao je Nenad Đorđević, sudija druge kategorije i član SSOS Niš

Kandidati koji se prijave da pohađaju školu imaće nedeljno časove na kojima će se prelaziti pravila fudbalske igre, ukupno njih 17. Uz teorijski deo, buduće sudije imaće i praktične vežbe neophodne za fudbalskog sudiju. Ukupno trajanje škole je između 2 i 4 nedelja, čime kandidati stiču zvanje sudije treće kategorije i mogu odmah početi da sude mlađe kategorije i niže lige fudbalskog sistema u Srbiji.

Svaki kandidat će dobiti svoj primerak pravila igre, kao i majicu Fudbalskog saveza Niša. Dva puta godišnje organizovan je seminar sudija na kome se proveravaju fizička sprema i teorijsko znanje, nakon čega počinju prvenstva i sudije dobijaju svoje prve zadatke, na kojima će imati mogućnosti da se bolje upoznaju sa zadatkom sudije, a i zarade svoj prvi džeparac. Fudbalski savez Niša organizuje dve seniorske lige, Drugu i Prvu Nišku ligu, i jednu ligu mlađih kategorija – Ligu Pionira FSN.

Za pohađanje škole suđenja mogu se prijaviti svi stariji od 15 godina, do 15. januara 2023. godine. Prijave se vrše direktno u Fudbalskom savezu Niša, na Trgu Pavla Stojkovića 10, ili na brojeve telefona 018 516 605 – FSN, i 063 801 6248 – Mikica Stojiljković.

„Ukoliko si ambiciozan, timski igrač, sportski orijentisanа osoba, i interesuje te fudbal, pozivamo te da se prijavis da postaneš fudbalski sudija i budeš naš novi kolega“, navode.


Više informacija mogu se naći na sajtu https://www.fsn.org.rs i https://www.facebook.com/ssosnis.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com