Društvo

Posle Novog Sada i niška omladina dobija Omladinski centar. Država opredelila 95 miliona za otvaranje objekta

Ministarstvo turizma i omladine opredelilo je 95 miliona dinara za realizaciju projekta otvaranje Omladinskog centra u Nišu.

Ugovor o dodeli sredstava potpisali su ministar turizma i omladine Husein Memić i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović. Ugovorom je predviđeno da projekat bude realizovan u narednih deset meseci.

Foto: Grad Niš

“Ovaj Centar predstavljaće jedinstven prostor u jugoistočnoj Srbiji. Pružaće mogućnost da veliki broj mladih ljudi ovde održava različite vrste obuka, seminara, konferencija, jedan pravi prostor za mlade ljude”, istkla je omladina Niša koja će ubuduće koristiti ovaj centar.

Mario Cekić iz Kancelarije za mlade izrazio je zadovoljstvo što je država prepoznala višegodišnje namere Grada ka unapređenju položaja mladih.

“Još tri grada u Srbiji dobiće Omladinski centar. To je sjajana prilika da omladina iz Niša lakše sarađuje sa omladinom iz drugih Gradova Srbije”, rekao je Cekić.

Otvaranje centra raduje i Lazara Petrovića.

“Raduje me jer do sada nikada nismo imali mlade na jednom mestu. Sada će to biti u Učiteljskom domu, gde će kada se završe radovi biti otvorena nova kongresna dvorana, novi pres centar, dobro opremljene prostorije zahvaljujući zalaganju našeg Grada, u kojima će se okupljati mladi i koji će postati centar dešavanja omladinskog aktivizma, omladinske politike u našem gradu”, istakao je Petrović iz Kancelarije za mlade.

Foto: Grad Niš

Omladinski centar biće otvoren posle rekonstrukcije zgrade i opremanja na mestu sadašnjeg Učiteljskog doma. Niš će posle Novog Sada biti jedini grad u Srbiji koji će dobiti centar za mlade starosti od 12 do 30 godina. Na ideju formiranja Omladinskog centra došlo je posle razgovora delegacije mladih Nišlija sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski i njenim saradnicima u okviru projekta “Mladi pitaju – gradonačelnica odgovara”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com