Zdravlje

Posle 50 godina rekonstruiše se Vojna bolnica u Nišu

U Odeljenju za hirurške bolesti nedavno je otvorena i nova sala za operacije zglobova, čime je završena prva faza modernizacije.

“Vojska Srbije sve ovo radi sopstvenim snagama. Svaka rekonstrukcija ovde izvedena je od strane naših stručnjaka, građevinaca, radi se našim znanjem, našom pameću i sredstvima”, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i zahvalio Komandi Kopnene vojske, smeštenoj u Nišu, koja je takođe svemu tome doprinela.

Prema rečima ministra odbrane, ove godine, kao skoro nikada do sada, imamo pune apoteke i više nego dovoljno lekova, kada govorimo o vojnim osiguranicima.

“Naglasio bih i da će u Vojnoj bolnici Niš u narednom periodu biti rekonstruisano sve, i novi blok, i centralni razvod gasova, biće nabavljena i nova oprema u vrednosti od skoro milion evra. Nadam se da ćemo tada moći da računamo i na prostor za magnetnu rezonancu, to nedostaje i Gradu Nišu i ovoj bolnici. Ideja je da ova bolnica bude opremljena svime potrebnim kako pacijenti ne bi morali da idu u druge bolnice i gradove”, zaključio je Vulin.

Načelnik Odeljenja za hiruruške bolesti pukovnik Nebojša Đenić, opšti hirurg-traumatolog, naglasio je značaj otvorene operacione sale.

“Minimalno invazivna hirurgija daje mnogo prednosti, jer se posle ovakvih procedura pacijenti oporavljaju mnogo brže i u kratkom vremenskom roku se vraćaju svojim redovnim dužnostima, posebno kada govorimo o pripadnicima Vojske Srbije”, rekao je pukovnik Đenić.

Predsednik Skupštine Grada Niša Rade Rajković zahvalio je Ministarstvu odbrane i ministru Vulinu i istakao zadovoljstvo što Vojna bolnica Niš polako prerasta u jednu opštu, jaku bolnicu na jugu Srbije.

U adaptaciju hirurškog bloka niške vojne bolnice iz vojnog budžeta izdvojeno je oko 13 miliona dinara. U sledećoj fazi biće renovirano odeljenje intenzivne nege.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com