Društvo

Vulin: Dojave o bombama još jedan vid političkog i ekonomskog pritiska na Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su dojave o bombama, koje su u poslednje vreme učestale u Srbiji, nastavak pritiska na Srbiju, našu ekonomiju i predsednika Aleksandra Vučića da napusti politiku vojne neutralnosti i donošenja samostalnih odluka.

 

„Naše službe, koje su sposobne i opremlјene, efikasno detektuju odakle dolaze te dojave, uglavnom iz jednog centra jedne zemlјe u Evropskoj uniji i sa teritorije Ukrajine“, kazao je ministar Vulin u jutarnjem dnevniku RTS.

Ukazao je da su poslednje dojave o navodnim bombama u tržnim centrima došle sa servera koji je lociran u Švajcarskoj.

Ministar policije je naveo da je Srbija od Švajcarske, Ukrajine, ali i drugih zemalјa odakle dojave dolaze, zatražila informacije ko sa njihovog servera to radi, ali da za sada nismo dobili pozitivan odgovor.

Prema njegovim rečima, više je nego jasno da su te dojave posledica sukoba u Ukrajini i da predstavlјaju politički i ekonomski napad na Srbiju.

„Kada zatvorite tržni centar na nekoliko sati, napravili ste veliku ekonomsku štetu prodavcima koji u tim centrima rade. Ovo je čist ekonomski udar i naš jedini odgovor na to je preventivna i povećana bezbednost“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin i istakao da će se povećati prisustvo policije u uniformi.

„Kada vidite naše pripadnike u uniformama, nemojte da mislite da se nešto desilo, već samo vodimo računa da sprečimo da se nešto desi. Uradićemo sve što možemo da građani budu bezbedni“, istakao je ministar policije Aleksandar Vulin, gostujući u dnevniku RTS-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com