Sport

Pomozimo Anđeli i Pavlu da otputuju na Svetsko šahovsko prvenstvo

Anđela Dimitrijević članica ŠK “Car Konstantin” i Pavle Ćirić član ŠKGN “Nais” jedni su od najtalentovanih mladih šahista u Srbiji, ali i odlični učenici OŠ Dušan Radović u Nišu, ali potrebna su im znatna finansijska sredstva kako bi otputovali u Kaljari na Svetsko prvenstvo u onome što najbolje rade.

Aktuelni Evropski amaterski prvaci u šahu iz Niša su vlasnici mnogobrojnih šahovskih pehara i titula. Naš grad ne pamti ovakav uspeh šahista kada su u pitanju velika takmičenja, naročito zbog toga što su u grupi u kojoj su osvojili titule Evropskih šampiona, bili učesnici evropskih zemalja svih starosnih grupa.

Opšte je poznata činjenica da je jako teško finansirati aktivnosti mladih i uspešnih sportista, pogotovu kada se radi o takmičenjima u inostranstvu.

Svetska šahovska federacija obezbediće Anđeli i Pavlu smeštaj na Svetskom amaterskom prvenstvu koje će se održati u Kaljariju u Italiji od 21.04.-30.04.2018. godine. Medjutim njihov odlazak na prvenstvo je još pod velikim znakom pitanja, jer za troškove kotizacije, putne troškove (Niš-Kaljari 1.900 km) troškove pratioca i sve prateće troškove, nephodno je obezbediti znatna finansijska sredstva – minimum 2.500 €!

Anđela i Pavle, kao i njihovi roditelji, nadaju se da će uz finansijsku pomoć svih ljudi dobre volje, organizacija i kompanija, ovi talentovani mališani učestvovati na ovom takmičenju.

Brojevi računa za uplatu finansijske pomoći sa naznakom: Andjela i Pavle, Svetsko amatersko  prvenstvo – Kaljari 2018

ŠK “Car Konstantin” račun: 125 – 1777769 – 46

ŠKGN “Nais”  račun: 330-3000854-97

Kontakt telefoni: 060/5678345, 063/7135631

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com