Društvo

Dve bebe u “doba korone” bez struje

Više od dve sedmice porodica Božić, u vreme pandemije koronavirusa, živi u svom stanu u Nišu bez struje. Kako kažu, radnici distribucije odneli su brojilo bez njihovog prisustva i prethodnih upozorenja. Ostavili su im samo obaveštenje da su odneli brojilo.

Devojčica stara desetak dana i dečak koji ima 22 meseca ostali su sa mamom, tatom i bakom u mračnom stanu u niškom naselju Duvanište i to u vreme vanrednog stanja u Srbiji. Ovako počinje priču Marica Božić za Niške Vesti.

“Ja sam odmah reagovala. Uputili su nas da podnesemo sudu zahtev za privremeno uključivanje. Mi smo to odmah uradili. Naknadno su nam tražili da nađemo izvršitelja i svu novu dokumentaciju, i za bebe i za mene, ali ne stariju od 6 meseci. To nismo uspeli da uradimo, poslali smo online zahtev za krštenice i ja treba da nađem za bolest noviju dokumentaciju”, kaže Marica Božić za Niške Vesti.

Gospođa Božić kaže da bi to bilo u redu da traže u redovnom postupku, ali ne sada dok traje epidemija i vanredno stanje u državi. Oni sada ne mogu da pribave sve što im se traži. Kaže da su posalali dopise svim ministarstvima. Pre desetak dana dobili su jedan poziv gde im je rečeno da je obavešten EPS i MUP u Nišu i da se radi na tome. Božići su, kažu, nastavili da šalju mailove i dobili još jedan poziv ovog ponedeljka, ali bez konkretnog obećanja.

“Oni nas optužuju za neovlašćeno korišćenje struje jer nam je 2012. ili 2013. godine bila prekinuta struja pa je neko stavio plombu. Ja sa tim ne znam, to ćemo na sudu da dokazujemo. Nikada nije prošao mesec da mi nismo redovno dobijali račune za struju i plaćali ih. Ja ih sve čuvam”, ističe Marica Božić.

Da zlo bude veće, Marica je žena koja se leči od zloćudnog melanoma u metastazi, ima 67 godina pa ne sme da izlazi iz stana. Njihova patnja je svakim danom veća jer baka zajedno sa sinom, snajom i dve bebe i dalje živi u mračnom stanu u sred grada. Pitanje je da li će i kada svi mejlovi, objave na društvenim mrežama i pozivi uroditi plodom, a sve u “doba korone”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Da li ste ljudi, vi odgovorni na svim mestima drzavnih institucija nornalni da dozvolite ovo???

  2. Pa sto ne reaguje nas komandat Bulatovic a ne da izigrava vojskovodju u ovom teskom vremenu dok se bebe smrzavaju i zive u mraku!
    Sram da bude sve u EPS-u i gradu za ovakvo ponasanje!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com