Društvo

Pokloni grada za dečiji osmeh

Hiljadu mališana iz socijalno ugroženih porodica u Nišu obradovaće se novogodišnjim paketićima zahvaljujući gradu, a podela je već počela. Prve novogodišnje paketiće uručio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na svečanosti priređenoj u Gradskoj kući. Atmosferu su upotpunili i učenici Niže muzičke škole u Nišu koji su izveli nekoliko novogodišnjih i bižićnih kompozicija.

Grad je ove godine za mališene iz različitih socijlano ugroženih kategorija pripremio nešto preko 1000 paketića.

“Ovde smo zbog dečijeg osmeha, zbog jedne poruke koju šaljemo a to je da radost dece najvažnija bez obzira na sve probleme koje moramo da rešimo u toku godine”, kaže gradska većnica Tijana Đorđević Ilić. “Ovo je za nas svečan i najradosniji dan kada deca koja su iz kategorija koje su socijalno ugrožene, mogu da se obraduju novogodišnjem paketiću”.

Foto: V.P.

Tijana Đorđević Ilić je dodala da su to deca veterana, deca koja su smeštena u Roditeljskoj kući NURDOR-a, Romski kulturni centar imaće podelu paketića u petak, a i udruženja osoba sa invaliditetom su dobila određeni broj paketića za svoje članove.

“Paketiće je obezbedio grad Niš, a posredstvom Crvenog krsta obezbedili smo 250 paketića, 600 paketića je dodelilo udruženje “Ljubi bližnjeg svog” kao i svake godine, a ostatak paketića je obezbedio Centar za sociijalni rad”, kaže Tijana Đorđević Ilić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com