Hronika

Pojačane kontrole šumskih područja i vozila koja prevoze drva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, osnovane po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, u cilјu suzbijanja bespravne seče šuma, sprovode pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije, kao i pojačane kontrole vozila koja prevoze drva.

Detalјnom kontrolom, pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine su u toku samo jednog dana, u dve odvojene akcije na teritoriji Prokuplјa i Kruševca, pronašli i otkrili pet kamiona koja su bila natovarena nelegalno isečenim stablima, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici ove nedavno formirane jedinice, kamione natovarene neobeleženim stablima i bez posedovanja odgovarajuće dokumentacije, otkrili su u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava u Prokuplјu i Kruševcu.

„Stabla su oduzeta i smeštena na prostor šumskih uprava JP „Srbija šume“, a protiv trojice vozača kamiona biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, dok je protiv još dvojice postupak u toku.“, navodi se u saopštenju policije.

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine nastaviće da radi na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju naše šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com