Društvo

Počinioci uglavnom noću uništavaju solarno drveće

Solarno drveće u opštini Medijana i dalje je na udaru vandala koji ga uništavaju i kidaju kablove, a  identitet osoba koje to čine gotovo je nemoguće ustanoviti.

“Pregledom materijala sa kamera postavljenih na solarnom drveću od strane sistem administratora u GO Medijana Stefana Mitića i lica zaduženog za kamere Svetislava Pantića, ustanovljeno je da počinioci uglavnom noću uništavaju solarno drveće, da su maskirani i da nose kapuljače. Zbog toga je nemoguće utvrditi njihov identitet. Takođe, lako je prići mestu koje je nedostupno kamerama i iseći kablove” poručuju iz GO Medijana.

Iz GO Medijana kažu da komunalni inspektori redovno kontrolišu ispravnost solarnih stanica i prisutvo svih punjača i da je policija je redovno obaveštavana o uništavanju na više lokacija.

Dodaju da je jedino rešenje da se kamere sa solarnog drveta upare sa kamerama koje već postoje na objektima u neposrednoj blizini kako bi što veći ugao snimanja bio obuhvaćen njima.

“Još jednom apelujemo na naše sugrađane da ne uništavaju svoju imovinu i imovinu Grada Niša. Postavljanjem solarnog drveta na vise lokacija, Niš je dobio izgled metropole” apeluju iz GO Medijana i zaključuju:
“Neshvatljivo je da se pojedinci u ovom gradu prema javnoj imovini odnose sa toliko neodgovornosti i uništavaju opšte dobro. Građani Niša treba da budu ponosni na solarno drveće, jer je Niš jedini grad u Srbiji koji ih ima u tolikom broju. Građani su ti koji treba da ih čuvaju, a ne policija”

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com