Društvo

GO Medijana: Nova oprema, novi donatori

Volonteri Gradske opštine Medijana od danas imaju novu zaštitnu opremu za rad na terenu – vizire. Opremu je obezbedila Opština sa namerom da poveća stepen njihove zaštite tokom obilaska građana i nabavke namirnica i lekova. 

Raste i broj donatora koji pomažu socijalno ugroženim Nišlijama sa područja najveće niške opštine. Upravo zahvaljujući donatorima, volonteri GO Medijana počinju da dostavljaju i gotovu hranu na adrese građana, saopštavaju iz Medijane.

 

“Broj obroka povećavaće se ukoliko se za to ukaže potreba. Donatori su danas kupili i pelene vredne 4 hiljade dinara za jednu porodicu koja se za pomoć obratila preko opštinskog kontakt centra. Opština je obezbedila i podelili domaćinstvima više od 150 paketa hrane i 150 paketa kućne hemije. Iz dobrovoljnog novčanog fonda Opštine danas su kupljeni lekovi za dve porodice u vrednosti 10 hiljada dinara”, stoji u saopštenju.

Foto: GO Medijana

GO Medijana dostavljen je i 201 paket Crvenog krsta. 

“Prvog dana podeljeno je nešto više od 50 paketa. Kako dosta građana nije bilo na adresi ili su podaci bili neispravni, nastavlja se sa podelom paketa prema spisku Centra za socijalni rad, odnosno korisnicima socijalne pomoći”, kažu u GO Medijana.

Foto: GO Medijana

Gradska opština Medijana trenutno ima blizu 250 volontera. Oni pomažu i pri podeli natrijum-hipohlorita, kao i opreme za upravnike stambenih zajednica. Kontakt centar GO Medijana, pored već ustaljenih dnevnih aktivnosti, uključuje se i izlazi u susret gde god se javi potreba za pružanjem pomoći i odgovara na pozive svim građanima, kažu.

“Od osnivanja kontakt centra GO Medijana do 6. aprila primljen je 7341 poziv za dostavu namirnica, medikamenata, dostavu paketa korisnicima socijalne pomoći, pružanje raznih vidova informacija. Tim lekara primio je 1511 poziva i pružio potrebne savete. Služba dostave obišla je 2403 domaćinstva i dostavila potrebne namirnice. Najstarijim sugrađanima tokom dozvoljene kupovine vikendom podeljeno je ukupno 15 hiljada maski i više od 3000 flajera sa brojevima telefona kontakt centra”, zaključuju u GO Medijana.

Foto: GO Medijana

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com