Društvo

Počelo uređenje parka iza “Delte”. Ovo je, prema rečima gradonačelnice, samo početak ideje da se grad spusti na reku

Uređenje parka iza TC Delta planet je počelo, a prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski ovo je samo početak ideje da se grad spusti na reku. I gradski urbanista Tanja Obradović najavila je da će Grad uskoro raspisati javni konkurs kojim će biti obuhvaćeno uređenje obale Nišave.

 

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Na ovom prostoru će biti zasađeno oko 90 stabala, a već narednog meseca počeće uređenje parka na samom Bulevaru Nemanjića. Biće to jedna lepa oaza, ne samo za one koji žive u ovom delu grada, već i za sve Nišlije. Ovde nedostaje cveće i drveće, stigao je dečiji mobilijar, rasveta, igralište je uređeno… Nastavljamo sa tim trendom, ne samo na obali Nišave, već ćemo i u narednim mesecima oplemenjivati sve postojeće parkove, saditi novo drveće, ugrađivati sisteme kap po kap”, rekla je prilikom obilaska gradonačelnica Niša.

Sotirovski je najavila da će uređenje parka na samom Bulevaru Nemanjića početi već u avgustu. Plan je spreman, tu će se nalaziti javna česma i svi drugi sadržaji koji su neophodni za jedan park.

Foto: N.P.

I glavni gradski urbanista Tanja Obradović istakla je da je ovo samo početak brige o zelenom prostoru u gradu Nišu.

“U planu je organizacija javnog konkursa za uređenje obale Nišave, koja će obuhvatiti veliki deo reke i sagledati sve moguće zelene površine u zoni oko reke koje mogu da se urede. Nakon konkursa i odabira parcele, gde će fokus biti na parcele koje su u vlsništvu grada, dobićemo planove, koje ćemo moći da realizujemo u narednom periodu”, kazala je Obradović.

Predmet konkursa biće prostori koji su zapušteni, a jedan od njih, prema rečima Obradovićeve biće onaj pored Merkatora.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Fušeraj, nakaradno, postavljena neka creva za navodnjavanje u zemlji koja neće nikad da prorade. Samo pranje narodnih para koje grad nekome daje za ovakav fušeraj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com