Društvo

Počeli radovi na proširenju toplovodne mreže kod Kliničkog centra

Radovi na toplovodnoj mreži kod Kliničkog centra, počeli su danas. Ova mreža omogućiće stanovnicima tog dela grada da pređu na grejanje prirodnim gasom. Toplovodna mreža u dužini od 230 metara uticaće i na smanjenje zagađenja i očuvnje životne sredine.

 

„Radi se o toplifikaciji naselja koje se nalazi blizu Kliničkog centra i Medicinske škole. Time ćemo omogućiti priključenje na sistem daljinskog grejanja individualnih objekata u ovom delu grada. Gašenje njihovih individualnih kotlarnica i ložišta koja koriste fosilno gorivo, imaće pozitivan uticaj na smanjenje zagađenja životne sredine“, kaže Predrag Milačić direktor JKP „Gradska toplana“

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ističe da ovim potezom Grad Niš vodi računa o životnoj sredini i smanjenju zagađenja vazduha.

„Proširenjem toplovodne mreže nastavljamo sa povećanjem kapaciteta i brojem priključaka na sistem daljinskog grejanja, što je bio jedan od predloga građana koje smo čuli tokom karavana, a time ujedno vodimo računa o životnoj sredini i radimo na smanjenju zagađenja vazduha i emisija gasova sa efektom staklene bašte, jer JKP Gradska Toplana 95 procenata energije dobija iz prirodnog gasa. Radovi od Univerzitetskog Kliničkog centra do Medicinske škole na trasi dugoj 230 metara će, kada budu završeni, omogućiti stanovnicima tog dela grada da umesto prljavih goriva koja koriste za grejanje u individualnim ložištima, dobijaju toplotnu energiju iz prirodnog gasa“, objavila je gradonačelnica Niša na svojim društvenim mrežama.

Ona je podsetila da je do sada ugašeno nekoliko kotlarnica u objektima javnih ustanova i institucija u gradu koje su kao energent koristile lož-ulje, ugalj i mazut.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com