Društvo

Počela rekonstrukcija trotoara u Voždovoj

Rekonstrukcija trotoara u Voždovoj ulici, koji je oštetilo korenje zasađenog drveća, je počela. Kako navode iz Grada, u prvoj fazi uređuje ce trotoar na neparnoj strani ulice – deonica od raskrsnice ulice Vojvode Mišića do ulice Dobrile Trajković dužine 200 metara.

Radovi obuhvataju uklanjanje postojećeg asfaltnog sloja i njegovu zamenu behaton pločama, sa horizontalnom signalizacijom za kretanje slepih i slabovidih osoba.

„Pre postavljanja behaton ploča ekipe JKP Medijana redukovaće i korenje drveća posađenog duž trotoara, čiji je rast i izazvao oštećenja na trotoaru.„, navodi Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada.

Radovi će, navode iz Grada, biti završeni u najkraćem mogućem roku.

„Namera Grada je da se, u dogledno vreme, svi asfaltni trotoari u Nišu pokriju behaton pločam. One, pored estetske vrednosti, omogućavaju i brzo otklanjanje kvarova na podzemnim instalacijama bez narušavanja izgleda trotoara.„, navodi Miloš Milošević, gradski većnik koji je zajedno sa Lovićem i obišao radove.

Realizacija projekta poverena je preduzeću M Univerzal tim. Vrednost radova je 1.200.000, a oni su predviđeni Programom redovnog održavanja komunalne infrastrukture.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com