Sport

Pobeda Meraklija u južnjačkom derbiju

Uz znatno manje navijača na tribinama Čaira, u odnosu na utakmicu od pre par dana kada su remizirali sa Makabijem, fudbaleri Radničkog upisali su pobedu protiv ekipe Dinama iz Vranja i svog nekadašnjeg trenera Dragana Antića. Meč je između ostalog obeležio i debi novajlije u ekipi, golmana Ivana Bulajića.

Pomalo opušteno ušle su obe ekipe u večerašnji meč, pa je atmosfera s početka podsećala na onu kakvu viđamo na treningu prosečne superligaške ekipe. Tek sredinom prvog dela igre počeo je da napada niški tim i u dva navrata pretio da zatrese mrežu Vranjanaca. Šanse su se ređale preko Stanisavljevića i Haskića koji su se od početka sezone nametnuli kao najveća pretnja po mreže protivnika.

Prvu ali pravu šansu za pogodak u prvom poluvremenu imali su gosti u 30.minutu kada je nakon slobodnog udarca lopta u šensaestercu pronašla Suraku a ovaj šutirao glavom ka golu. Živković je bio siguran i odbranio a lopta se nakon toga odbila od prečke i izašla sa terena.

Desetak minuta pred kraj poluvremena povredio se prilikom ispucavanja lopte golman domaćih Mladen Živković a sa terena su ga izneli saigrači. Njega je na golu zamenio mladi Ivan Bulajić kome je ovo debi u dresu Radničkog.

Ponovo je Stanisavljević probudio uspavanu publiku na Čairu, kada je u samoj završnici nadoknade prvog poluvremena postigao gol i doneo domaćoj ekipi odlazak na odmor uz minimalno vođstvo.

Veliku šansu da duplira prednost nije iskoristio Haskić u 54.minutu posle lepog solo prodora, nakon kojeg je odlučio da šutira ali je lopta otišla daleko pored gola. Minut kasnije Aksentijević je asistirao a Noma takođe loše šutirao sa udaljenosti od 5m, poslavši loptu iznad gola i prokockao još jednu stopostotnu šansu domaćih.

Dimitrov nije iskoristio lepu šansu da izjednači rezultat kada je u 73.minutu na samo par metara od gola šutirao glavom, ali je Bulajić ipak ukrotio ovu loptu.

U 77. minutu u kaznenom prostoru oboren je Haskić, a siguran izvođač najstrože kazne bio je rezervista Nikodijević.  

Lepu zamisao imao je Haskić na isteku 89. minuta kada je ispred jednog igrača Dinama doturio loptu ka Nikodijeviću u samo srce šesnaesterca, gde nije bilo nijednog defanzivnog igrača gostiju, ali je loše procenio prostor pa je golman prvi stigao do lopte ispred strelca drugog gola.

Utakmica je završena rezultatom 2:0. Meč 4.kola Superlige Srbije Radnički će odigrati protiv Voždovca na svom terenu u petak.


3.kolo Superlige Srbije: FK Radnički Niš – FK Dinamo Vranje 2:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 1000

Strelci: 1:0 – Stanisavljević (47.minut), 2:0 – Nikodijević (P) (78.minut)

Žuti kartoni: Noma, Aksentijević, Nikodijević (Radnički), Onimisi (Dinamo)

RADNIČKI: Živković (Bulajić od 34.min), Pankov, Stanisavljević (Mrkić od 62.min), Aksentijević, Crnomarković, Haskić, Grbić, Mićić, Noma, Stanković, Ranđelović (Nikodijević od 61.min).

DINAMO: Lakić, Onimisi, Stanković, Vukajlović, Suraka, Nedeljković, Zucović (Ratković od 65.min), Stojković (Dimitrov od 60.min), Antić, Sićović, Pavišić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com