Društvo

Pešačka staza i parking prostor kod pijace na Bulevaru Nemanjića

Prostor pored pijace Boško Buha tik uz Bilevar Nemanjića je rasčišen i na njemu više nema prodavaca koji su nudili svoje proizvode počev od povrća i voća do veša. Nema više ni parkiranih automobile čiji su vlasnici bili ovi prodavci, pa sada ceo prostor izgleda uređenije, a prema najavama gradskog većnika Miroslava Đokića tu će uskoro biti napravljen parking i označena pešaćka staza.

Nekoliko prethodnih nedelja komunalna ispekcija  je zajedno sa komunalnom milicijom kontrolisala vanpijačnu prodaju na ovom prostoru i uspela je da je suzbije.

‘’Tu smo uvek imali problem u traci koja je planirana za prolaz autobusa.Tu je uvek bilo zaustavljenih automobila, ali toga više neće biti. Problema je bilo i sa dostavnim vozilima koja dovoze robu mesarama i drugim trgovcima i tu stoje. Problem je posebno bio izražen i u saobraćajnom špicu kada se ljudi vraćaju sa posla i tada nastaje zagušenje u saobraćaju. Zbog toga smo postavili i novi znak koji obaveštava da se dostava vrši do 8 sati’’- objašnjava većnik Miroslav Đokić.

Dodaje da je dostava robe može da se vrši i sa druge strane pijace, jer je to jedina pijaca u gradu koja ima i ulaz za dostavna vozila i sa druge strane.

Planirano je da se na ovom prostoru postave behaton ploče i time napravi nova pešačka staza, ali  i  da se  zoniraju parking mesta kako bi svi oni koji treba da obave kupovinu unutar pijace mogli nesmetano da parkiraju svoja vozila. Ukoliko vremenski uslovi dozvole radovi bi uskoro počeli.

JKP ‘’Tržnica’’ priprema i novi projekat za rekonstrukciju pijace Boško Buha. Planom je obuhvaćena i rekonstrukcija krovne konstrukcije na pijaci koja prokišnjava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Cilj svega je zoniranje, veliki je bulevar, svi kad plate parking kuku majko, pare do neba a i moraju jos radnika da prime. Pa ne postoji parking servis da bi davao nego da bi uzimao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com