Sport

Perunović o zlatnoj medalji u šahu: Još nismo ni svesni uspeha, Nišlije uzvratile podrškom

Ispisana istorija srpskog šaha

U Gradskoj kući gradonačelnica Dragana Sotirovski primila je selektora seniorske šahovske reprezentacije koja je na Evropskom prvenstvu u poslednjem, devetom kolu pobedila Grčku rezultatom 3:1. i tako osvojila zlato, Nišliju Miodraga Perunovića.

Podsetimo, posle 44 godine Srbija je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Šahu koje se održava u Budvi.

Zahvaljujući Nišliji Miodragu Perunoviću, internacionalni majstor šaha koji radi u  niškom Apelacionom sudu, sve svoje kapacitete i trud usmerio je ka uspehu i nakon 44 godine napravio tim koji je najbolji. Marljivim radom doveo je u Budvu tim Srbije u sastavu: Predke Aleksandar, Sarana Aleksej, Indjić Aleksandar, Markus Robert i Ivić Velimir. Srbija je ovo čekala  pet decenija. Selektor i trener, pravnik po profesiji ljubav prema šahu pretočio je predanim radom u radost svih istinskih ljubitelja ove viteške igre širom Srbije.

“Srbija do sad nije nikada osvojila zlato na Evropskom prvenstvu. Poslednje što je Srbija, tadašnja Jugoslavija, davne 1989. godine osvojila bilo je srebno u Haifi. Obradovali smo naciju, a ja moje Nišlije.  Naš tim čine fenomenalni momci bez kojih ovakav uspeh ne bi bo moguć”, poručio je Perunović.

Što se tiče planova, ističe da je prvo moraju da se “slegnu” utisci, ali i da se vredno pripremaju za Olimpijadu u Budimpšti koje će se održati naredne godine i Svetsko prvenstvo 2025. godine.

Aleksandar Stojičić, gradski većnik resorno zadužen za omladinu i sport kazao je da je Niš ponosan na prvu zlatnu medalju tima, koji je predvodio, ni manje, ni više, nego Nišlija.

“Na evropskom prvenstvu održanom u Crnoj Gori učestvovalo je 38 zemalja.  Mi kao grad subvencionišemo šahovske klubove u pogledu sporta i na osnovu drugih oblasti koje se odnose na organizaciju takmičenja. Mnogi kažu da šah nije sport, ali definitivno, čim postoji neko nadmetanje, može se reći da se radi o sportu”, pojašnjava Stojičić.

Nišlija nakon 44 godine doneo Srbiji zlato u šahu: Perunović napravio drim tim i pokorio Evropu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ponosni smo na selektora Miodraga Perunovića i naše reprezentativce vi ste ponos i dika Srbije, Hvala za radosti koje ste nam priredili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com