Sport

Nišlija nakon 44 godine doneo Srbiji zlato u šahu: Perunović napravio drim tim i pokorio Evropu

EUROPEAN TEAM CHESS CHAMPIONSHIP 2023 - ISTORIJSKI USPEH MUŠKE REPREZENTACIJE SRBIJE

U poslednjem kolu Evropskog prvenstva muška reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju Grčke rezultatom 1:3. Predke na prvoj tabli je izgubio, dok su Sarana, Inđić i Ivić pobedili. Odlična igra naših reprezentativaca, sjajna atmosfera u ekipi, iskustvo trenera i selektora dovelo je našu reprezentaciju na tron Evrope.

Dugo smo čekali najsjanije odličje u igri koju odlikuje besprekorna pažnja i inteligencija. Posle 44 godine Srbija je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Šahu koje se održava u Budvi.

Zahvaljujući Nišliji Miodragu Perunoviću, internacionalni majstor šaha koji radi u  niškom Apelacionom sudu, sve svoje kapacitete i trud usmerio je ka uspehu i nakon 44 godine napravio tim koji je najbolji. Marljivim radom doveo je u Budvu tim Srbije u sastavu: Predke Aleksandar, Sarana Aleksej, Indjić Aleksandar, Markus Robert i Ivić Velimir. Srbija je ovo čekala  pet decenija. Selektor i trener, pravnik po profesiji ljubav prema šahu pretočio je predanim radom u radost svih istinskih ljubitelja ove viteške igre širom Srbije.

Naš tim je slavio je prvo nad Englezima, a juče i protiv Grčke.

Foto: Redakcija HDI

Ovakav rezultat ne bi bio moguć bez velikog rada i zalaganja svestranog i talentovanog momka iz Niša koji je trenirao tim koji je uzeo onu najsjajniju  medalju. Ova vest je jedna od onih u kojima se prepoznaju diskretni heroji koji bez pompe i medijske pažnje rade našoj zemlji na korist.

Nišlije čestitaju na društvenim mrežama uz poruku da se ponosimo što je baš u gradu na Nišavi ponikao šahovski genije pred kojim se danas klanja Evropa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Svaka čast! To je vest.( A ne da su reprezantivci Srbije u fudbalu pravili strategiju i taktiku u Nišu zajedno sa selektorom).
    Poenta: uvesti šah u programu osnovnih škola kolokvijalno a ne graditi stadione.

    1. Sve se s Vama slazem i , no nazalost, sah je u Nisu zamro! Sahisti sa referencom i najvecim titilama, odlaze iz Nisa, tamo gde se daje mnogo vise para ! Ovde nema nista !
      Cestitke Perunu, najzasluzniji je za ovu titulu !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com