Društvo

Palilula obeležila dve decenije postojanja i krsnu slavu

Sečenjem slavskog kolača i liturgijom koju je služio vladika niški Arsenije u crkvi Svete Petke, Gradska opština Palilula proslavila je slavu Sabor srpskih svetitelja.

Ovo je dvadeseta godina zaredom kako Palilula proslavlja svoju slavu, domaćin ove jubilarne bio je član veća opštine Vlasta Nedeljković.

U poslednjih pet godina Palilula krsnu slavu, Sabor srpskih svetitelja obeležava u različitim crkvama i manastirima na svojoj teriotriji. Ove godine je svečanost upriličena u crkvi Svete Petke, jedne od novoizgraženih i najlepših.

„Sabor srpskih svetitelja je naš najsvetliji lik, ali i ogledalo, nadahnuće i opomena. Ovaj dan nas podseća na naš hrišćanski identitet i način života. Vizija daljeg razvoja Palilule podrazumeva unapređenje socijalne sigurnosti i komunalne infrastrukture“ , rekao je Bratislav Vučković, predsednik opštine i dodao da je ovogodišnja slava posebna jer se obeležava jubilarnih 20 godina od formiranja opštine.

Metropolit niški Arsenije, predvodeći bogosluženje, poručio je Nišlijama da su svetitelji iz roda srpskoga naši molitveni zaštitnici i svetla na putu.

„Neka nas oni i dalje vode kroz život, a mi ćemo se truditi da živimo po jevanđelju i nastavimo njihovim stopama“, rekao je metropolit, pozivajući na jedinstvo i mir.

Proslavi slave opštine prisustvovao je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović, kao i predstavnici drugih niških opština.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com